Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Έκθεση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου: Τέσσερα ειδώλια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στο Κολοσσαίο

D1290A72864BE62A533D334125A06AB6
Με τέσσερα ειδώλια συμμετέχει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην έκθεση «Αρχαία Γη: Πρόσωπα, μύθοι και εικόνες της γης του αρχαίου κόσμου», η οποία φιλοξενείται στο Κολοσσαίο της Ρώμης και θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου.

Ένα από τα ειδώλια, το μεγάλου μεγέθους τύπου Σπεδού επιλέχθηκε ως ταυτότητα της έκθεσης.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη Γη, και οργανώθηκε από το Ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού και την Ειδική Εφορεία του Κολοσσαίο, του Εθνικού Μουσείου και των Αρχαιοτήτων της Ρώμης υπό την αιγίδα της EXPO Milan 2015.

Οι έντεκα ενότητές της πραγματεύονται την προϊστορία και την ιστορία των πολιτισμών της Μεσογείου από την 5η χιλιετία π.Χ. έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Ανάμεσα στα αντικείμενα από την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γερμανία, στην έκθεση συμμετέχουν και εννέα αντικείμενα από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τα τέσσερα ειδώλια από τις συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: ένα βιολόσχημο, ένα ειδώλιο τύπου Πλαστηρά, ένα τύπου Χαλανδριανής και ένα μεγάλου μεγέθους ειδώλιο τύπου Σπεδού.

Γλυπτά, ανάγλυφα, τοιχογραφίες, αγγεία, ειδώλια, κατάδεσμοι, χρυσά ενεπίγραφα ελάσματα, νομίσματα και εργαλεία, συνδυασμένα με φωτογραφίες έγχρωμες και ασπρόμαυρες από τη γη της Μεσογείου, αφηγούνται στον επισκέπτη την αδιάσπαστη σχέση του ανθρώπου με τη γη, τους μύθους που δημιούργησε για να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα, τα στοιχεία που θεοποίησε και λάτρεψε, τις καλλιέργειες, τα ορυκτά και τους θησαυρούς που αναζήτησε και αναζητά.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!