Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Ελληνικό πλοίο έμεινε ακυβέρνητο στον Κόλπο του Άντεν

go_star_

Στις 7 Ιουνίου, το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Go Skar αναφέρθηκε ότι τέθηκε εκτός ελέγχου και έμεινε ακυβέρνητο στο Κόλπο του Άντεν. Το πλοίο έχασε την ισχύ πρόωσης περίπου 165 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Σαλαλάχ, στο Ομάν στον Κόλπο του Άντεν.

Το φορτηγό πλοίο απέπλευσε από τον Περσικό Κόλπο από το ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς και κατευθυνόταν προς το Άκαμπα (Ιορδανία), όταν συνέβη το περιστατικό. Η πιο πιθανή αιτία για το μπλάκ άουτ του πλοίου είναι ένα πρόβλημα στον κινητήρα.

Οι μηχανικοί του πλοίου εργάζονται για την επισκευή του κινητήρα και για να διορθώσουν το πρόβλημα με το σύστημα πρόωσης του πλοίου.

Σε γενικές γραμμές το πλοίο είναι σε καλή κατάσταση και μετά την επισκευή του κινητήρα θα είναι έτοιμο να συνεχίσει την πορεία του.

Οι ναυτικές αρχές του Ομάν βρίσκονται σε τακτική επαφή με το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου και παρακολουθούν την κατάσταση πάνω του, καθώς η περιοχή είναι επικίνδυνη, λόγω των πειρατών και των επιθέσεων των ανταρτών.

Το χωρητικότητας 43656 dwt πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην ανήκει και διαχειρίζεται από την ελληνική εταιρία Antares Shipmanagement. Κατασκευάστηκε από τη Tsuneishi Shipbuilding στο ναυπηγείο της στο Φουκουγιάμα της Ιαπωνίας.

Πηγή: http://www.e-nautilia.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!