Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εμπρόθεσμα ο προϋπολογισμός του Δήμου Άνδρου παρά τις αντιξοότητες – Θ. Σουσούδης: «Προχωράμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εκπλήρωση των στόχων, που θα βάλουν το νησί μας σε τροχιά ανάπτυξης»

10419458_815793568485693_1532221100634959890_n

Αν και πριν δύο μήνες, το να κατατεθεί ο προυπολογισμός του Δήμου Άνδρου για το 2015 στην ώρα του, φάνταζε σχεδόν αδιανόητο, τελικά η νέα Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι με σκληρή δουλειά όλα μπορούν να επιτευχθούν.

Παρά την «καυτή πατάτα» λοιπόν που παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης και οι συνεργάτες του, τελικά κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βάλουν σε μία τάξη την οικονομική διαχείριση του Δήμου η οποία όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει η Δημοτική Αρχή, βρίσκονταν σε χαοτική εντελώς κατάσταση.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα τον προυπολογισμό ξεκαθάρισε πως βασικοί στόχοι για το  νέο έτος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, η καθαριότητα, η ύδρευση, ο φωτισμός, οι αισθητικές αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και κάποιοι άλλοι επιμέρους που θα αναβαθμίσουν και θα βελτιώσουν την εικόνα της Άνδρου και φυσικά θα φέρουν το νησί σε τροχιά ανάπτυξης…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σουσούδη έχει ως εξής:

Απόψε πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του έτους 2014. Μοναδικό θέμα συζήτησης, όπως το επιβάλλει και ο «Καλλικράτης», ήταν η ψήφιση του προυπολογισμού για το έτος 2015.
Οι δυσκολίες ήταν πολλές. Η απουσία έστω και ενός προσχέδιου προυπολογισμού από την προηγούμενη δημοτική αρχή, που όφειλε να το έχει συντάξει , η παντελής έλλειψη ισολογισμών, οι ελλιπείς εναρμονίσεις με τις προιστάμενες οικονομικές υπηρεσίες, η ακαταστασία στα οικονομικά και οι ανοργάνωτες υπηρεσίες, είχαν δημιουργήσει τεράστιο εμπόδιο για την ομαλή εξέλιξη της σύνταξης του προυπολογισμού και όχι μόνο.
Παρ όλα αυτά όμως κατορθώσαμε και φέραμε σε πέρας αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί δήμοι με λιγότερα οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα, ακόμα δεν έχουν κατορθώσει να καταθέσουν προυπολογισμό.
Ένας προυπολογισμός πολύ συντηρητικός, σφιχτός θα έλεγα, αφού τα έσοδα του Δήμου μέχρι τον Αύγουστο του 2014 και οι ελάχιστες πλέον χρηματοδοτήσεις από τους κρατικούς πόρους, δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε όλα όσα θέλαμε να εφαρμόσουμε για την ανάπτυξη του νησιού μας. Βέβαια με την οργάνωση των υπηρεσιών μας, που μέχρι τώρα υπάρχει μεγάλη βελτίωση, με τις βεβαιώσεις των εσόδων και συνεπώς την αύξηση τους, προσδοκούμε να πραγματοποιήσουμε περισσότερους στόχους.
Στόχοι μας είναι κατ αρχήν η βελτίωση της καθημερινότητας, καθαριότητα, ύδρευση, φωτισμός, αισθητικές αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων. Τα Σχολεία, η Υγεία, η τουριστική προβολή του νησιού μας, η απορρόφηση Ευρωπαικών κονδυλίων, η Πρωτογενής Παραγωγή και η στήριξη όλων όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, η Νεολαία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, αποτελούν στόχους που πιστεύουμε θα αναβαθμίσουν και θα βελτιώσουν την εικόνα της Άνδρου.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου, στο προσωπικό του Δήμου, στις υπηρεσίες του Δήμου, για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία και διάθεση για εποικοδομητική δουλειά.
Ιδιαίτερα και συγκεκριμένα για τον προυπολογισμό, που κατατέθηκε σήμερα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, που δούλεψαν και εργάστηκαν πολύ σκληρά και πολλές ώρες πέραν του ωραρίου τους προκειμένου να φέρουν εις πέρας το πολύ δύσκολο έργο.
Με γνώμονα την αγάπη μας για την Άνδρο και τους συμπολίτες μας, προχωράμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εκπλήρωση των στόχων, που θα βάλουν το νησί μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!