Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εμβολιασμός: Ώθηση στην επιχείρηση «Ελευθερία» – Ραντεβού από αύριο οι πολίτες 30 – 39 ετών – Ποιοι ακολουθούν

Διευρύνεται σημαντικά από αυτή την εβδομάδα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα και σε άλλες μεγάλες ομάδες του πληθυσμού να κανονίσουν το ραντεβού του εμβολιασμού τους.

Οπως έχει ανακοινωθεί, αύριο, Μεγάλη Τρίτη, όσοι πολίτες από 30 έως 39 ετών επιθυμούν θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι εφικτά τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους κάτω των 49.

Σχετικές ανακοινώσεις είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλατφόρμα για τα άτομα κάτω των 49 ετών θα ανοίξει έως το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας. Μένει να διευκρινιστεί εάν θα είναι πρώτα η ηλικιακή ομάδα 45 έως 45 ετών. 

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο η ομάδα 40 έως 44 ετών.

Ο εμβολιασμός για τους πολίτες 30 έως 39 ετών θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Τετάρτη.

Πρόκειται για περίπου 1,36 εκατομμύρια πολίτες, ιδιαίτερα ενεργούς κοινωνικά και οικονομικά, ο εμβολιασμός των οποίων θα προσφέρει πολλά στη συλλογική ανοσία καθώς πρόκειται για μια ομάδα του πληθυσμού με αρκετά έντονη κινητικότητα.

Αντίστοιχα παραγωγική είναι και η ηλικιακή ομάδα 40 – 49 ετών που αντιστοιχεί σε περίπου 1,6 εκατομμύρια πολίτες.

Την προηγούμενη εβδομάδα προηγήθηκε το άνοιγμα της διαδικασίας για πολίτες από 50 έως 59 ετών. Τελευταίοι ήταν όσοι είναι από 50 έως 54 ετών που μπορούν από το Σάββατο να κλείνουν ραντεβού.

Μάλιστα, για πολλούς από τους πολίτες αυτής της κατηγορίας το σύστημα έδωσε ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και δυνατότητα να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έως τα μέσα Ιουνίου.

Ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια οι εμβολιασμοί

Οι εμβολιασμοί τουλάχιστον με την πρώτη δόση ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια. Εως χθες όσοι έχουν λάβει την πρώτη δόση ανέρχονταν σε 2.004.522 και έχουν πραγματοποιηθεί επιπλέον 817.103 εμβολιασμοί δεύτερης δόσης. Συνολικά, στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 2.821.625 εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό σύστημα καταγραφής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) για τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα έχει παραλάβει έως τις 25-4 από το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech 2.331.030 δόσεις, από της Moderna 310.800 δόσεις και από το Vaxzevria (AstraZeneca) 840.000 δόσεις.

Από τις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Johnson & Johnson για το οποίο είναι θέμα χρόνου να εκδοθούν οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Πηγή: https://eleftherostypos.gr


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!