Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τα αεροδρόμια Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου

αρχείο λήψης

Mετά από ερωτήματα μελών του, κυρίως από τη Σύρο, σχετικά με τις εξελίξεις για τα παραπάνω αεροδρόμια, το Επιμελητήριο Κυκλάδων επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου και του Υπουργού προέκυψε η ακόλουθη πληροφόρηση για την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με τα τέσσερα αεροδρόμια της άγονης γραμμής των Κυκλάδων:   

  1. Έχει ήδη συμπεριληφθεί στον αρχικό προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ η ένταξη όλων των απαραίτητων έργων που αφορούν σε επεκτάσεις και βελτιώσεις των αεροδρομίων των νησιών της Μήλου, Νάξου και Σύρου.
  2. Η παραπάνω πληροφορία ισχύει και για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, όπου συνεχίζεται η προσπάθεια για την ολοκλήρωσή του, έτσι ώστε να εξυπηρετεί μεγαλύτερα αεροπλάνα και να είναι σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2015.
  3. Ειδικότερα για τη Σύρο, το έργο της βελτίωσης του αεροδρομίου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την άμεση δημοπράτηση του έργου δεδομένου ότι η μελέτη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι έτοιμη. Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο έργο αφορά στην επέκταση της ασφαλτόστρωσης του αεροδιαδρόμου και παράλληλα στην ταπείνωση του λόφου στη νότια πλευρά εκτός του αεροδρομίου. Το Επιμελητήριο ζήτησε από τον Υπουργό να επισπεύσει τις διαδικασίες και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη δημοπράτηση του έργου έτσι ώστε να μη χαθεί η επόμενη τουριστική περίοδος.

Το Επιμελητήριο εκφράζει την ικανοποίησή του για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και για την άμεση ανταπόκριση, κυρίως της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στην αποστολή των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων που ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!