Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ενημέρωση από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για το Δώρο των Χριστουγέννων

inegsee

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ & ΥΨΟΣ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σας ενημερώνει σχετικά με τους δικαιούχους του Δώρου Χριστουγέννων, καθώς και για τον τρόπο υπολογισμού του.

ΝΟΜΙΚΗ ΦΥΣΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Το επίδομα Χριστουγέννων εμπίπτει στην έννοια του μισθού.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από το είδος της απασχόλησης και την εγκυρότητα της σύμβασης εργασίας τους, αρκεί να πρόκειται για σχέση εξαρτημένης εργασίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: Παροχή εργασίας από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση δεν διήρκησε όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, τότε καταβάλλεται μόνο τμήμα του αντίστοιχου επιδόματος.

ΥΨΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ: 1 μισθός ή 25 ημερομίσθια

ΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Οι πραγματικά καταβαλλόμενες αποδοχές

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Κατάργηση από 1.1.2013 των επιδομάτων εορτών

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ: Απασχολούμενοι στην επεξεργασία της σταφίδας/συσκευασία, κοπή σταφυλιών, φρούτων και εσπεριδοειδών, οδηγοί επιβατηγών αυτοκινήτων, οικιακό προσωπικό, σερβιτόροι και βοηθοί σερβιτόρων, προσωπικό κουρείων και κομμωτηρίων, οικοδόμοι κ.ά.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: Έως την 21η Δεκεμβρίου

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: Υποχρεωτικά σε χρήμα

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: Αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος του εργοδότη

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Εισφορές υπέρ ΙΚΑ, ΦΜΥ

ΟΑΕΔ: Ο ΟΑΕΔ παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων, που ισούται με το ποσό της τακτικής επιδότησης στην περίπτωση που λαμβάνουν επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2014.  Για όσους έλαβαν την επιδότηση για μικρότερο χρονικό διάστημα καταβάλλεται ποσό ίσο με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης. Το δώρο θα δοθεί από τον Οργανισμό στους δικαιούχους στις 19/12 ημέρα Παρασκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://inegsee.gr/wp-content/uploads/2014/12/dwro-xristougenon.pdf ή επικοινωνήστε με το Παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδες, στα τηλέφωνα 22810-81692 και 22810-85306.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!