Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Ενημέρωση από το Δήμο Άνδρου για τη χρηματοδότηση του ΧΥΤΥ

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που ταλαιπώρησε και υποβάθμισε και εξέθεσε το Νησί μας όσο τίποτε άλλο και έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και «στήθηκαν » τοπικές πολιτικές καριέρες αγνοώντας το αύριο της Άνδρου.
Το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, η Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισε:
Την υποβολή πρότασης στην αντίστοιχη πρόσκληση του Υπ. Περιβάλλοντος για την χρηματοδότηση του ΧΥΤΥ Άνδρου με το ποσό των 11,5 εκατ €. Η απόφαση υπήρξε ομόφωνη από τα μέλη της διοίκησης που στελεχώνουν την Οικονομική Επιτροπή.
Στην υποβληθείσα πρόταση ως πρώτο υποέργο ορίζεται αυτό της εκτέλεσης των αναγκαίων διερευνητικών γεωτρήσεων στο οικόπεδο του ΧΥΤΥ. Επίσης θα δημιουργηθεί επιτροπή από δύο διακεκριμένους επιστήμονες ο ένας εκ των οποίων θα προταθεί από την επιτροπή κατοίκων, από αυτοδιοικητικούς και τον πρόεδρο του σωματείου Άγιος ΦΙΛΙΠΠΟΣ που νόμιμα εκπροσωπεί την επιτροπή κατοίκων για να αξιολογήσουν με διαφάνεια και πλήρη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων.
Με συνέπεια έργων και λόγων θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα χρόνια προβλήματα της Άνδρου χωρίς πολιτικά παιχνίδια. Χωρίς να μας απασχολεί το «περιβόητο » πολιτικό κόστος αφού η κοινωνία καταλαβαίνει ποιοι , χωρίς λαϊκισμούς και τυμπανοκρουσίες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και χτίζουν το μέλλον της Άνδρου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!