Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ενημέρωση από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων: Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα: Αλλαγές στο πεδίο της διαδοχικής ασφάλισης

γσεε

Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα: Αλλαγές στο πεδίο της διαδοχικής ασφάλισης

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, παρουσιάζονται συνοπτικά οι σημαντικότερες αλλαγές του Ν. 4387/2016. Το παρόν άρθρο αναφέρεται στις αλλαγές στο πεδίο της διαδοχικής ασφάλισης.

Αρμόδιος φορέας παραμένει ο οργανισμός της τελευταίας χρονικής περιόδου της απασχόλησης εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί στην ασφάλισή του οι χρόνοι ασφάλισης που ορίζονται στην νομοθεσία.

Υπολογίζεται ως χρόνος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος ολόκληρος ο χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης, ενώ και ο υπολογισμός του ποσού της σύνταξης ακολουθεί τις διατάξεις της βασικής σύνταξης από ένα φορέα σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Τίθεται σε νέα βάση η ταυτόχρονη καταβολή όλων των τμηματικών συντάξεων από τον απονέμοντα φορέα και τους συμμετέχοντες φορείς, χωρίς να προβλέπονται μειώσεις στα ποσά όταν διαφοροποιούνται οι χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ανά φορέα.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-11/ ή http://www.inegsee.gr/wp-content/uploads/2017/02/basikes-metaboles-tou-n.43872016-sto-asfalistiko-susthma.pdf. Εναλλακτικά απευθυνθείτε στο περιφερειακό παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων, Ανδρέα Κάργα 62 Σύρος, τηλ.: 2281081692 & 2281085306, email: syrosinediktio@inegsee.gr. Περιφερειακή συντονίστρια για το Παράρτημα της Σύρου: Χριστίνα Οικονόμου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!