Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Ενημέρωση από τον Φοροτεχνικό Χ. Βουραζέρη: Οι νέοι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες 22-04-2020, την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800,00€ την δικαιούνται και οι παρακάτω κατηγορίες επαγγελματιών:

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου (ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ.) των οποίων η τακτική επιδότηση ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι οικοδόμοι (εργαζόμενοι στην οικοδομή ως εργάτες, βοηθοί τεχνιτών, τεχνίτες) που είναι δικαιούχοι του Δωροσήμου Πάσχα 2020.

Οι φορτοεκφορτωτές που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Β ή στο μητρώο Α, εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση ασφάλισής τους για το προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Οι ξεναγοί, οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας ή δεν έχουν λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Οι τουριστικοί συνοδοί, οι οποίοι δεν έλαβαν ή δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν το επίδομα τακτικής ανεργίας  εντός του διαστήματος 01-01-2020 με 30-04-2020.

Οι αποκλειστικές/οι νοσοκόμοι, που δεν είναι υπόχρεοι υποβολής Α.Π.Δ.

Οι εργαζόμενοι στην περιοχή του Αγίου Όρους.

Οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Θ. – HELEXPO Α.Ε. που δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος 01-01-2020 με 30-04-2020.

Οι λατόμοι, ασβεστοποιοί, σμυριδορύκτες, δασεργάτες- ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, αγγειοπλάστες-κεραμοποιοί-πλινθοποιοί, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, μουσικοί-τραγουδιστές μέλη του οικείου επαγγελματικού σωματείου, ηθοποιοί, υποδηματεργάτες, χειριστές-βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου-θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου-θεάτρου, τεχνικοί-κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λπ. μηχανημάτων, χορευτές- μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματίων, οι οποίοι δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή θα λάβουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος 01-01-2020 με 30-04-2020.

Επίσης οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη, χωρίς να υπάρχει αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάσει τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15-03-2020 έως και 20-04-2020.

Είμαστε στην διάθεσή σας για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!