Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Ενημέρωση από τον Φοροτεχνικό Χρήστο Βουραζέρη για τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί , εφόσον εξοφλήσουν ολοσχερώς μέχρι και 30 Απριλίου 2020 το συνολικό ποσό της οφειλής που αντιστοιχεί στην απόδοση του Φ.Π.Α., παρέχεται το ευεργέτημα συμψηφισμού ποσού ίσου με το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί της καταβληθείσας οφειλής, με άλλες οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων οι οποίες έχουν καταληκτική ημερομηνία καταβολής μετά και την 1η Μαίου 2020….

Δεν χάνονται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εάν οι οφειλές που κατέστησαν απαιτητές στις 29 Φεβρουαρίου 2020, δεν καταβληθούν και τελούν σε αναστολή είσπραξης, διοικητική, δικαστική ή εκ του νόμου…..

Χωρίς την προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας θα χορηγούνται δάνεια (μέχρι 25.000,00€) σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020….

Παράταση για έξι (6) μήνες των αδειών παραμονής αλλοδαπών με μία απλή υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα….

Μετά από 18 μήνες θα ικανοποιούνται οι απαιτήσεις επιστροφής του αντιτίμου αεροπορικού εισιτηρίου από ματαίωση πτήσης κατά το χρονικό διάστημα από 25/02/2020-30/09/2020, καθώς και του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου κατά το χρονικό διάστημα από 25/02/2020-31/10/2020….

Επίσης μετά από 18 μήνες θα επιστρέφονται τυχόν προκαταβολές από τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία κτλ.), μιας και οι επιχειρήσεις θα δίνουν πιστωτικό σημείωμα παρέχοντας την δυνατότητα στον πελάτη να πραγματοποιήσει τις διακοπές του μέσα στο δεκαοχτάμηνο που ακολουθεί από την άρση της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών…

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στα ξενοδοχεία εκείνα τα οποία λειτούργησαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος κατ΄ εξαίρεση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους…

Ρυθμίζονται διάφορα θέματα των Δήμων με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου…

-Με απευθείας ανάθεση από το αρμόδιο όργανο του οικείου Δήμου η ανάθεση της προσωρινής διαμονής σε τουριστικά καταλύματα των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων….

-Μη καταβολή τροφείων από τις 11 Μαρτίου 2020 σε δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς….

-Επίσης από την ίδια ως άνω ημερομηνία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου οι δημότες που κάνουν χρήση υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα για όσο χρονικό διάστημα είναι ανέφικτη η παροχή των υπηρεσιών αυτών…  

-Με έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων και των Περιφερειών η προμήθεια από τις Σχολικές Επιτροπές ψηφιακού εξοπλισμού για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για τους μαθητές που έχουν ανάγκη…

-Σε 72 μηνιαίες δόσεις αντί για 18, η παρακράτηση από τις μελλοντικές επιχορηγήσεις των ΚΑΠ, η έκτακτη επιχορήγηση που αιτήθηκαν και έλαβαν οι Δήμοι από το Υπουργείο Εσωτερικών για τυχόν κάλυψη έκτακτων αναγκών….

-Το 50% από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους επενδυτικών δαπανών (ΣΑΤΑ) μπορεί να διατίθεται προς αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών ειδικά για το έτος 2020….

-Αναστέλλεται η παρακράτηση δόσεων για δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα στους Δήμους…

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!