Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενημέρωση από τον Φοροτεχνικό κ. Χ. Βουραζέρη για τις πλατφόρμες των μέτρων στήριξης

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, για τα μέτρα στήριξης που αφορούν το πάγωμα της οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προκειμένου να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας τους επιχειρηματίες – μισθωτούς καθώς και όσους αφορούν τα μέτρα στήριξης, ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή για το ποιες «πλατφόρμες» λειτουργούν  και ποιες περιμένουμε ακόμη να τεθούν σε λειτουργία…

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ

  1. Στη διεύθυνση eservices.yeka.gr, μπορούν να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις – εργοδότες τη δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας για τους μισθωτούς για τους οποίους θέλουν να αναστείλουν τη σύμβαση εργασίας τους, προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων και να εισπράξουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Στην ίδια δήλωση, οι επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, υποβάλλουν και τα στοιχεία της επαγγελματικής μίσθωσης, προκειμένου οι ιδιοκτήτες των ακινήτων (εκμισθωτές) να συμπεριληφθούν στα πρόσωπα για τα οποία ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Σημαντική σημείωση, οι επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, υποβάλλουν αρχική δήλωση μέχρι σήμερα (σ.σ. 10/4/2020), ενώ η πληγείσες επιχειρήσεις μέχρι 20/4/2020.

Αναμένουμε οδηγίες εάν στην ίδια διεύθυνση και με το ίδιο ειδικό έντυπο θα δηλώσουν πλέον και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί (και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους), τα στοιχεία των επαγγελματικών μισθώσεων, μιας και δικαιούνται πλέον και αυτές την μείωση 40% των μισθωμάτων. 

  1. Στη διεύθυνση supportemployees.gr, υποβάλλουν οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση έχει ανασταλεί, υπεύθυνη δήλωση για την είσπραξη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800,00€, καθώς και στοιχεία της για την μείωση του μισθώματος κατά 40%, όσοι καταβάλουν μίσθωμα για κύρια κατοικία, είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης που εργάζονταν είτε έχει πληγεί.

Για τις ανωτέρω πλατφόρμες οι ημερομηνίες τροποποίησης στοιχείων που έχουν δηλωθεί στις αρχικές δηλώσεις , είναι στις 11- 13 Απριλίου, στις 21- 23 Απριλίου και στις 01-03 Μαίου.

  1. Σήμερα (σ.σ. 10/4/2020) στην διεύθυνση elearning.yeka.gr, άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στήριξης επιστημόνων.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ Α.Α.Δ.Ε

  1. Στη διεύθυνση www.aade.gr-mybusinessupport , υποβάλλονται οι αιτήσεις του μέτρου ενίσχυσης «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ», από επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό από 1 έως 500 εργαζόμενους.
  2. Σχετικά για το μέτρο στήριξης αυτό, υπάρχει χτεσινή ανάρτηση.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  1. Στη διεύθυνση antiseptics-suppliers.businessportal.gr, δηλώνουν τα αποθέματα τους σε είδη πρώτης ανάγκης (αντισηπτικά, μάσκες, απολυμαντικά, κλπ) όσοι εμπορεύονται τα ανωτέρω είδη.
  2. Στην ίδια διεύθυνση, αλλά με διαφορετική επιλογή, δηλώνουν και οι έμποροι που διακινούν κρέας αιγοπροβάτων καθώς και αβγά, τα αποθέματα τους. Να σημειωθεί ότι δεν καταλαμβάνει αυτή η υποχρέωση τους παραγωγούς παρά μόνο τους εμπόρους των ειδών αυτών.

Μεγάλη προσοχή: Θα πρέπει κάθε 3 ημέρες από την ημερομηνία της πρώτης δήλωσης αποθεμάτων, να γίνεται ενημέρωση με τα νέα αποθέματα.

Τι αναμένουμε:

  1. Να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων (πλην Ανωνύμων Εταιρειών) για την είσπραξη των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού (των 800,00€).
  2. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την κάλυψη τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων προς τις τράπεζες μέσω του Π.Σ.Κ.Ε. και με την προϋπόθεση διατήρησης τουλάχιστον του ίδιου αριθμού εργαζομένων μέχρι τις 31/12/2020.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!