Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Ενημέρωση για τη Δήλωση Συγκομιδής από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Άνδρου

drastiriotites_iliamare_ampelia_8

Από την 22η Δεκεμβρίου 2014 έληξε η περίοδος για τη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιµων ποικιλιών αµπέλου για το έτος 2014, µέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ με ευθύνη των αμπελοκαλλιεργητών.

Με το Aρ. πρωτ. 5701/156009 από 9-12-2014 έγγραφο του Τμήματος Οίνου και Αμπέλου του ΥΠΑΑΤ δίνεται η δυνατότητα υποβολής χειρόγραφων δηλώσεων συγκομιδής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας από 05 Ιανουαρίου 2015 έως 15 Ιανουαρίου 2015 και µόνο για όσους αμπελοκαλλιεργητές παρουσιάζουν προβλήματα στο Αμπελουργικό Μητρώο.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 Καν(ΕΚ) 436/09 της Επιτροπής, για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του 479/2008 του Συμβουλίου, οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:

α) οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις καταλαμβάνουν λιγότερο απο 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

β) οι αμπελουργοί/οινοποιοί οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).

Οι υπόχρεοι για τη δήλωση συγκομιδής που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, πρόγραμμα στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό), για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.

Η διόρθωση των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων στο Αμπελουργικό Μητρώο κρίνετε απαραίτητη και αφορά σχεδόν το σύνολο των παραγωγών της Άνδρου αφού παρατηρούνται λάθη σε βασικά στοιχεία όπως: η πραγματική έκταση της αμπελοκαλλιέργειας, η πραγματική αποτύπωση της, οι πραγματικές ποικιλίες που έχουν φυτευτεί, ο πραγματικός χρόνος φύτευσης, ο αριθμός πρέμνων ανά στρέμμα κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες   στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Άνδρου 

Τηλ2282022133/2282361226 φαξ 2282022216 e-mail: peatao@1730.syzefxis.gov.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!