Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Ενημέρωση για την πορεία κατάρτισης του Οικονομικού Απολογισμού και του Ισολογισμού έτους 2014 ζητά ο κ. Καπάκης

images

Ενημέρωση για την πορεία κατάρτισης του Οικονομικού Απολογισμού και του Ισολογισμού έτους 2014 ζητά με σχετική επιστολή του  ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης » Άνδρος της Ζωής μας» κ. Καπάκης. 

Αναλυτικότερα:

ΠΡΟΣ

  1. Δήμαρχο Άνδρου κ. Θ. Σουσούδη
  2. Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Πρόεδρο Ο.Ε., κ. Χ. Βουραζέρη διαμέσου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση:

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Ν. Κυκλάδων

κ. Νίκο Θεοδωρίδη, Ασκώντα Χρέη Γενικού Γραμματέα

Επτανήσου 35, 84 100 Ερμούπολη, Σύρος

Θ Ε Μ Α: Απολογισμός πεπραγμένων δημοτικής αρχής κατ’ άρθρο 217 Ν. 3463/2006 – Ενημέρωση για την πορεία κατάρτισης του Οικονομικού Απολογισμού και του Ισολογισμού έτους 2014

Κύριοι,

Στα πλαίσια εφαρμογής των άρθρων 10 παρ. 8 και 9 και 12 παρ. 6 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (ΦΕΚ 661/τ.Β΄/20.04.2011), σας γνωρίζω τα ακόλουθα και παρακαλώ όπως με ενημερώσετε αρμοδίως:

Δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006, προκύπτει ότι θα έπρεπε μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει πραγματοποιηθεί ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα παρουσιαζόταν ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης για το προηγούμενο έτος (από 1.01. έως 31.08.2014 και από 1.09.2014 έως 31.12.2014). Η εν λόγω συνεδρίαση ανακοινώνεται τουλάχιστον 15 ημέρες πριν με κάθε πρόσφορο μέσο και καλούνται οι κάτοικοι, οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου.

Επειδή έχει εκπνεύσει προ πολλού η προαναφερόμενη προθεσμία, η οποία σημειωτέον είναι δεσμευτική για τη διοίκηση και όχι ενδεικτική, και δεδομένης της διαφαινόμενης για μια ακόμα φορά αργοπορίας σας και αδιαφορίας σας να εφαρμόσετε τη δημοτική νομοθεσία, ενημερώνοντας με διαφάνεια το Δημοτικό Σώμα και τους δημότες του νησιού μας, ερωτάσθε πότε σκοπεύετε να φέρετε επιτέλους το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ.

Τέλος, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εγγράφως και αναλυτικά σε ποια φάση ακριβώς βρίσκεται η διαδικασία της κατάρτισης-έγκρισης του Οικονομικού Απολογισμού 2014 (λογαριασμός διαχείρισης) από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αλλά και του Ισολογισμού με τις συνακόλουθες χρηματοοικονομικές καταστάσεις του για το έτος 2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 και πότε προγραμματίζετε να εισάγετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στην οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται όπως επιληφθεί του θέματος στα πλαίσια της άσκησης του εποπτικού της ρόλου επί του Δήμου Άνδρου, δεδομένης και της μη σύνταξης Ισολογισμών για τις προηγούμενες χρήσεις.

Με τιμή,

Γιάννης Καπάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!