Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Ενημέρωση ΙΝΕ της ΓΣΕΕ: Νέοι Ασφαλισμένοι – Μητέρες με ανήλικα τέκνα

inegsee

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σας ενημερώνει σχετικά με τους Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ από 1η/1/1993 και μετά (νέοι ασφαλισμένοι): Μητέρες και χήροι πατέρες με ανήλικα/ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
.       Μητέρες με ανήλικα τέκνα ή ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία, ανεξαρτήτως της οικογενειακής κατάστασης των μητέρων
.       Χήροι πατέρες με ανήλικα τέκνα ή ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία
.       Χήροι πατέρες με ανάπηρα τέκνα

ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Συμπλήρωση 6000 ημερών ασφάλισης παράλληλα με την ανηλικότητα – αναπηρία του τέκνου.

ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΟΡΙΟ
Συνταξιοδότηση στο 55ο έτος με πλήρη σύνταξη ή στο 50ο με μειωμένη. Εφόσον οι ανωτέρω προϋποθέσεις συντρέξουν από 1η.1.2013, συνταξιοδότηση στο 67ο έτος με πλήρη σύνταξη ή στο 62ο με μειωμένη.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon/ ή επικοινωνήστε με το Παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδες, στα τηλέφωνα 22810-81692 και 22810-85306.

Για να δείτε τον αναλυτικό οδηγό πιέστε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.inegsee.gr/wp-content/uploads/2014/09/Neoi-asfalismenoi-Periptwsh-mhterwn-me-anhlika-tekna.pdf

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!