Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ενημέρωση Λιμεναρχείου Άνδρου για την μετακίνηση και επιβίβαση στα πλοία

Με το παρόν έγγραφό μας επισημαίνεται ότι σύμφωνα με ανωτέρω σχετική, εφεξής, η επιβίβαση των επιβατών (ενήλικοι επιβάτες και ανήλικοι γεννημένοι πριν το 2009) στα πλοία που ταξιδεύουν από την Άνδρο τόσο προς τα υπόλοιπα νησιά όσο και προς την ηπειρωτική Χώρα επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες:
– Είτε έχουν ολοκληρώσει (και τις 2 δόσεις), προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών, τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid19/pistopoietiko-emboliasmou ή το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (για τον εμβολιασμό). Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία
νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.
– Είτε επιδεικνύουν σχετική βεβαίωση ότι έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR (με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.
– Είτε επιδεικνύουν σχετική βεβαίωση ότι έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.
– Είτε επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης (πιστοποιητικό) που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.
– Είτε επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) εικοσιτέσσερις (24) ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα του ταξιδιού. Η συμπλήρωση της βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), διενεργείται είτε ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών taxis net και του Α.Μ.Κ.Α., μέσω της ιστοσελίδας https://self-testing.gov.gr/, είτε με τη χειρόγραφη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου, κατόπιν εκτύπωσης, το οποίο είναι αναρτημένο στην ίδια ιστοσελίδα σε ψηφιακή μορφή (.pdf), στην ενότητα «Δήλωση αποτελέσματος selftest για COVID-19».
Επισημαίνεται ότι πλέον των ανωτέρω πριν την επιβίβαση και εφόσον η διάρκεια του ταξιδιού υπερβαίνει τα τριάντα (30) λεπτά της ώρας. Απαιτείται και η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Δήλωσης Υγείας. \\OIKNAYTOU\shared\ΛΑΒΔΑΣ\ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ 2020\16-07-2021 Έγγραφο προς ΜΜΕ.docx

Στα άτομα που καταλαμβάνονται να αναμένουν να επιβιβαστούν, χωρίς να κατέχουν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβασή τους στα πλοία.
Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι για την επιβίβαση από τον λιμένα Ραφήνας ή λιμένες υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας προς την Άνδρο, ισχύουν οι ίδιες παραπάνω υποχρεώσεις για τους ενήλικους επιβάτες εκτός της περίπτωσης επίδειξης βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Για ανήλικους επιβάτες άνω των 12 ετών ισχύει η βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).
Παρακαλούμε για την ενημέρωση και τις δικές σας ενέργειες αναφορικά με τη σχετική πληροφόρηση του επιβατικού κοινού.
Τοπικοί ενημερωτικοί ιστότοποι στους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ανάρτηση και δημοσίευση των ανωτέρω προς ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!