Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα νέων αγροτών από την Περιφερειακή Ενότητα Πάρου

424717b5d66baa2e53fe14825aacdfdf_L

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 7:00 στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Πάρου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το πρόγραμμα των νέων αγροτών.  
Επίσης ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr και στο σύνδεσμο http://www.agrotikianaptixi.gr/index.php?obj=8b95884dcc6ea520 καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στον σύνδεσμο http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=7212 προδημοσίευση της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπ.Α.Α.&Τ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020″. που αφορά το Υπομέτρο 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» ηλικίας 18 έως 40 ετών, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του, έχουν γεωργική εκμετάλλευση με ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) 8.000 €, έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ τουλάχιστον για το έτος 2016 (δηλ. Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2016) και οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα επαγγελματίες
γεωργοί ενώ αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ.

Ως ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης Νέων Γεωργών θεωρείται η για πρώτη φορά εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του υποψηφίου ως «Επαγγελματία αγρότη».
Επιλέξιμα για ενίσχυση είναι και νομικά πρόσωπα τα οποία ανήκουν κατά κύριο λόγο σε νέο γεωργό (έχουν ως αρχηγό– νόμιμο εκπρόσωπο τους τον νέο γεωργό ο οποίος μετέχει στο κεφάλαιο του νομικού προσώπου τουλάχιστον κατά 51%)
Η υποβολή Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2016 είναι απαραίτητη για την υποβολή αίτησης ένταξης στο παραπάνω πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ το οποίο θα προκηρυχθεί μετά το καλοκαίρι 2016 ανά Περιφέρεια.
Επειδή η συγκέντρωση των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2016 από τις κατά τόπους συνεταιριστικές οργανώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι νέοι αγρότες να επικοινωνήσουν με τη συνεταιριστική οργάνωσή τους ώστε να υποβάλουν εμπρόθεσμα την αίτηση αυτή.
Το ποσό ενίσχυσης δεν συνδέεται με επιλέξιμες δαπάνες ή κόστη αλλά διαμορφώνεται μεταξύ 17.000 € έως και 22.000 €, διαφοροποιούμενο ανάλογα με την περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου και της παραγωγικής κατεύθυνσης της εκμετάλλευσης. 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!