Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Ενίσχυση δεξιοτήτων των αμπελουργών του Αιγαίου μέσω διαδικτύου

Η ενίσχυση των δεξιοτήτων των αγροτών όλων των νησιών, ξεκινώντας πιλοτικά από τον αμπελοοινικό τομέα, μέσω της  πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήταν το αντικείμενο συνάντησης της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδα Χριστόπουλο και τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΓ Αιγαίου «είναι σημαντικό για τους νησιώτες αμπελουργούς, οινοποιούς στο σύνολό τους να μπορούν να εκπαιδεύονται πάνω σε νέες καλλιεργητικές και οινοποιητικές τεχνικές, όπως αυτές εξελίσσονται, ώστε να ενδυναμωθεί η τοπική παραγωγή των νησιών μας με ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας».

Επίσης, η εκπαίδευση θα επεκταθεί και σε θέματα branding, προώθησης εξαγωγών και ανάπτυξης του οινοτουρισμού. Η εκπαίδευση θα γίνει από εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε συνεργασία με  Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς Φορείς, σε μια προσπάθεια συνεχούς ενδυνάμωσης και στήριξης των ανθρώπων του αμπελιού και του κρασιού των νησιών αυτών.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!