Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Ενίσχυση τηλεοπτικού σήματος στις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης της Άνδρου

Διαδικασίες για την ενίσχυση τηλεοπτικού σήματος σε περιοχές της Άνδρου, που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας έχει ξεκινήσει από το τέλος του 2019 ο Δήμος Άνδρου. Ο αρμόδιος για το θέμα Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Γιαννίσης, είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους της Digea A.E. τον Δεκέμβριο 2019 στην Αθήνα και τον Ιανουάριο 2020 με επιστολή του ζήτησε να μεριμνήσουν για το τηλεοπτικό σήμα σε δυσπρόσιτες περιοχές του νησιού. Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης επίλυσης του προβλήματος, ο κ. Γιαννίσης απέστειλε πρόσφατα, εκ νέου, έν’ ακόμη έγγραφο.
Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου (έγγραφο υπ’ αριθ. 7711/02.02.21), οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών του παρακάτω πίνακα έχουν ήδη περιληφθεί σε νόμο και μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους ΚΕΠ, ώστε να λάβουν επιχορήγηση και να δηλώσουν τον πάροχο της αρεσκείας τους, προκειμένου ν’ αποκτήσουν δωρεάν τις υπηρεσίες πρόσβασης στα προγράμματα ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Οι περιοχές, που σε αυτή τη φάση, αναφέρονται στον νόμο, είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ
Αλάδου
Μένητες

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΘΙΟΥ
Αγία Μαρίνα
Αηδόνια
Αϊπάτια
Αλαμαννιά
Αμονακλιός
Έξω Βουνίον
Καππαριά
Κόρθιον
Μουσιώνας
Μωρακαίοι
Όρμος Κορθίου
Πέρα Χωριό
Πίσω Μεριά
Χώναι

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΔΡΟΥΣΑΣ
Άγιος Ιωάννης
Αμμόλοχος
Ατένι
Βαρίδι
Βιτάλι
Γίδες
Δαμασκηνός
Ζόρκος
Κάτω Άγιος Πέτρος
Μακροτάνταλο
Παλαιστού
Ρέματα
Χάρτες

Κατά τον Νόμο, η επιχορήγηση αφορά ένα νοικοκυριό, προβλέπεται μόνο για τις κύριες και μόνιμες κατοικίες στις περιοχές του πίνακα, χορηγείται εφάπαξ και χρησιμοποιείται μόνο μια φορά από το δικαιούχο νοικοκυριό.
Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν ότι οι ενδιαφερόμενοι διατηρούν την κύρια, μόνιμη και πραγματική τους εγκατάσταση σε μια από τις παραπάνω περιοχές.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν από τα ΚΕΠ ανά δημοτική ενότητα στα κάτωθι τηλέφωνα ή emails (εργάσιμες ημέρες και ώρες):
Ενδιαφερόμενοι από περιοχές του πίνακα της Δημοτικής Ενότητας Άνδρου:
ΚΕΠ Άνδρου (Κτήριο Παλαιού Δημαρχείου, Χώρα): τηλ. 2282360201-3.
Email: d.androu@kep.gov.gr
Ενδιαφερόμενοι από περιοχές του πίνακα της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου:
ΚΕΠ Κορθίου (Όρμος Κορθίου): τηλ. 2282360320, -322, -326.
Email: d.korthiou@kep.gov.gr
Ενδιαφερόμενοι από περιοχές του πίνακα της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας:
ΚΕΠ Υδρούσας (Μπατσί): τηλ. 2282041848.
Email: d.ydrousas@kep.gov.gr

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των μέτρων προστασίας έναντι της Covid-19, οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες εξυπηρετούν δια ζώσης σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, και υποχρεωτικά μόνο κατόπιν ραντεβού. Η χρήση μάσκας εντός των χώρων και η διατήρηση των αποστάσεων είναι υποχρεωτική.
Ο Δήμος Άνδρου θα συνεχίσει τις διαδικασίες για να ενταχθούν και περισσότερες περιοχές της Άνδρου στον νόμο και να υπάρξει σταθερό τηλεοπτικό σήμα,σταδιακά, σε όλη το νησί.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!