Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Ενωμένη Κοινωνία Άνδρου: Ενότητα με Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες

ΕΚΑ1

ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πολιτικά ζητήματα του τόπου, κινδυνεύει το νησί από ένα γενικότερο μπλακ άουτ το οποίο δεν θα βρει λύση ούτε με πρόωρες εκλογές.

H τοπική αυτοδιοίκηση με τον τρόπο που λειτουργεί μέσα σε ένα σακατεμένο σύστημα και σε ένα ανύπαρκτο κράτος, δεν μπορεί να ανακάμψει προς όφελος του τόπου, όταν υπάρχουν πιέσεις. Από την άλλη οι πολίτες έμαθαν μόνο να ζητούν και να γκρινιάζουν, ο καθένας για τον εαυτό του και λιγότερο για το κοινό συμφέρον.

Έτσι είναι θέμα χρόνου η κατάρρευση του επικοινωνιακού στοιχείου μεταξύ πολιτών και αυτοδιοίκησης, μιας κατάρρευσης που αντανακλά την μεταπολιτευτική κατάντια, την εξαθλίωση της ανθρώπινης υπόστασης και την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην εξουσία.

Οι αμεσοδημοκρατικές κινήσεις το γνώριζαν αυτό πριν από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, και δικτυώθηκαν ανά την Ελλάδα με σκοπό την αμεσότητα συνύπαρξης του πολίτη με την αυτοδιοίκηση, μέσα από ενημερώσεις, δράσεις και καθημερινές ζυμώσεις αλλαγής του  πολιτειακού συστήματος.

Δυστυχώς είμαστε ακόμα σε βρεφικό στάδιο, και αυτό χρεώνει πολιτικά τον δήμο Άνδρου όπως και πολλούς άλλους οι οποίοι επιδιώκουν την καλή συνεργασία με το σύστημα, παρά με την τοπική κοινωνία.

Η Ενωμένη Κοινωνία Άνδρου, ως ενωτικός φορέας πολιτών και με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα τοπικά ζητήματα, δεν αναγνωρίζει αντιμαχόμενες πλευρές ανάμεσα σε πολίτες και αυτοδιοίκηση, παρά μόνο ανάμεσα στο σύστημα και τους πολίτες.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον επικοινωνιακό χαρακτήρα, αν η αυτοδιοίκηση χαμηλώσει για να υψωθεί ο πολίτης. Υπάρχει ακόμα χρόνος ανάκαμψης, αρκεί όλοι να συμφωνήσουν και να συνειδητοποιήσουν ότι ηγέτες χαρισματικοί με οράματα και προσδοκίες μέσα σε ένα παράνομο, εγκληματικό και αντιδημοκρατικό σύστημα, δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!