Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ένωσις Ανδρίων: Εκδρομή στο Μουσείο της Θήβας και στη Μονή Σαγματά

1-DJI_0071_big

Η ‘Ενωση Ανδρίων οργανώνει γιά τα μέλη και τους φίλους τους ημερήσια εκδρομή την προσεχή Κυριακή 7 Μαίου στο Μουσείο της Θήβας και στη Μονή Σαγματά.

Το μουσείο της Θήβας ξανάνοιξε μετά από 10 χρόνια με καινούρια ευρήματα και με νέα αντίληψη. Δεν είναι πλέον μόνο ένα αρχαιολογικό μουσείο, αλλά έχει μία διαχρονικότητα που καλύπτει όλες τις περιόδους πολιτισμού στην πεδιάδα της Βοιωτίας από την νεολιθική εποχή μέχρι και την Οθωμανική (5000 π.Χ. – 1800 μ.Χ.).

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Ενετικός Πύργος του 13ου αιώνα στο προαύλιο του Μουσείου που πρόσφατα άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μετά το φαγητό θα επισκεφθούμε την Μονή Σαγματά, 12ου αιώνα, δωρεά του Αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού. Τους νεότερους χρόνους έγινε γνωστή από τον Άγιο Λουκά Ιατρό, απο την Κριμαία, ζωγράφο και επίσκοπο, ο οποίος ανακάλυψε την τοπική νάρκωση και την πυογενή λοίμωξη.

Το πρωί της Κυριακής η αναχώρηση θα γίνει από την Λεωφόρο Αμαλίας (κτίριο πρώην Μποδοσάκη) στις 09.30. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τους Μιχάλη Καψαμπέλη (τφ 6972491689), Ασημίνα Πέππα (τφ 6944388813) και Ευτυχία Λογοθέτη (τφ 6974844545).

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!