Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Ένταξη του Γυμνασίου – Λυκείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου ζητά η Τοπική Κοινότητα Γαυρίου

89962
Την ένταξη του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Γαυρίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»,  ζητά η Τοπική Κοινότητα, με σχετική επιστολή προς Δήμο και Περιφέρεια.
Αναλυτικότερα η επιστολή:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020».
Άνδρος, 25.09.2019
ΧΕΛΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας
Γαυρίου Δήμου Άνδρου
Γαύριο Άνδρος
Τ.Κ. 84501
ΤΗΛ:6944342469
ΠΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Κοινοποίηση :
1. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ κ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟ
2. ΕΠΑΡΧΟ κ.ΛΑΣΚΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ
3.ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ κ.ΛΟΤΣΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ
4.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ.ΜΑΚΡΗ ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΑΘΗΝΑ
5.ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΘΕΟΔΟΣΗ
6. ΚΑΠΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΘΕΜΑ: ΕΝΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020».
Αξιότιμε κ. Έπαρχε, έχοντας υπ΄όψιν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘’Νότιο Αιγαίο 2014-2020’’ για τη δημιουργία και την αναβάθμιση υφισταμένων κτιριακών υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τα μικρά και μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με ημερομηνία έναρξης 23/9/2019 και ημερομηνία λήξης 31/12/2019, θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:
1) Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος απευθύνει ανοιχτές προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στο ανωτέρω πρόγραμμα και υφιστάμενα σχολεία τα οποία παρουσιάζουν κτιριακά προβλήματα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σημειωτέον συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
2) Η πρόσκληση που απευθύνεται με τίτλο ‘’Υποδομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ‘’, δημόσιας δαπάνης 4.500.000 ευρώ, αφορά και την Άνδρο.
3) Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν είναι εκτός από κατασκευές-επεκτάσεις κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναβάθμιση- αναδιαρρύθμιση και στατική ενίσχυση υφιστάμενων σχολείων. Το ελάχιστο βέβαια ποσό υποβαλλομένων προτάσεων ορίζεται σε 300.000 ευρώ.
Το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου έχει κατασκευαστεί πριν από περίπου 30 χρόνια. Οι επισκευές που έχουν γίνει σε αυτό το διάστημα είναι ελάχιστες. Είναι απαραίτητο κατά την άποψή μου να κατατεθεί πρόταση-μελέτη κτιριακής επέκτασης, επισκευών και συντήρησής του. Αν περάσουν άλλα 3-4 χρόνια η συντήρησή του θα είναι πολύ πιο δαπανηρή και πιθανόν να έχουν προκληθεί ανεπανόρθωτες ζημιές.
Κατά την άποψή μου θα πρέπει να γίνουν αναγκαίες παρεμβάσεις όπως:
1) Επισκευές εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου (κολόνες στις οποίες έχουν αποκολληθεί κομμάτια μπετόν και σε κάποια σημεία φαίνονται τα σίδερα, σοβάδες τοιχοποιίας που έχουν ανοίξει και σε άλλα σημεία ‘’πέσει’’, πόρτες που άλλες ανοίγουν με δυσκολία και άλλες που δεν λειτουργούν σωστά με κίνδυνο να κλειδωθούν τα παιδιά στις αίθουσες κ.λ.π.)
2) Γενική ανακαίνιση στις τουαλέτες οι οποίες για αρκετά χρόνια είναι ακατάλληλες για τα παιδιά. (Δύσκολα βρίσκονται σήμερα και στα χειρότερα στρατόπεδα!!!)
3) Σύμφωνα με τον διευθυντή υπάρχει αύξηση του αριθμού των μαθητών την φετινή χρονιά κατά περίπου 25-30 παιδιά. Οι υπάρχουσες αίθουσες δεν επαρκούν και είναι μικρές σε χωρητικότητα, συνεπώς κρίνεται αναγκαία η κτιριακή επέκταση αφού υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Για τις ανάγκες εκμάθησης των μαθητών χρησιμοποιούνται ήδη αίθουσες προκάτ.
4) Η περίφραξη που πρόσφατα έγινε, είναι σωστή μόνο στην πρόσοψη του κτιρίου. Στις υπόλοιπες πλευρές είναι ελλιπής (ειδικά στην αριστερή πλευρά όπως βλέπουμε το κτίριο, δεν υπάρχει περίφραξη) με αποτέλεσμα οι προαύλιοι πίσω χώροι να είναι προσβάσιμοι σε οποιονδήποτε.
5) Στον πίσω προαύλιο χώρο υπάρχει ένα χαντάκι όμβριων υδάτων που υπερχειλίζει τους χειμερινούς μήνες με τις βροχοπτώσεις και τα επιπλέον νερά λιμνάζουν στο πίσω μέρος του κτιρίου. Θεωρώ λοιπόν αναγκαίο, να απομονωθεί από τον χώρο του σχολείου με την δημιουργία ενός μικρού τοιχίου από μπετόν. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιηθεί για τους μαθητές ο χώρος που βρίσκεται ανάμεσα στα κτίρια στην πίσω πλευρά (μπορούν να τοποθετηθούν παγκάκια, δέντρα κ.λ.π.) και έτσι να ομορφύνει όλος ο πίσω χώρος του σχολείου και να αξιοποιηθεί.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της
Τ.Κ. Γαυρίου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!