Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Έντονη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάλυση των ΕΛΤΑ

Ï Íßêïò ÓõñìáëÝíéïò ìéëÜåé óôçí êïéíÞ óõíåäñßáóç ôùí åðéôñïðþí ôçò ÂïõëÞò, ÔåôÜñôç 22 Éïõëßïõ 2015. ÓõíåäñéÜæåé ç äéáñêÞò åðéôñïðÞ äçìüóéáò äéïßêçóçò, äçìüóéáò ôÜîçò êáé äéêáéïóýíçò, ç äéáñêÞò åðéôñïðÞ ïéêïíïìéêþí õðïèÝóåùí, ç äéáñêÞò åðéôñïðÞ ðáñÜãùãçò êáé åìðïñßïõ êáé ç äéáñêÞò åðéôñïðÞ êïéíùíéêþí õðïèÝóåùí ìå èÝìá çìåñÞóéáò äéÜôáîçò: Åðåîåñãáóßá êáé åîÝôáóç ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ «Åðåßãïíôá ìÝôñá åöáñìïãÞò ôïõ í.4334/2015 (Á´ 80)». ÁÐÅ ÌÐÅ/ÁÐÅ ÌÐÅ/ÐÁÍÔÅËÇÓ ÓÁÚÔÁÓ

Τη διάλυση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες οι πολίτες σε νησιωτικούς και άλλους δήμους της χώρας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Τις τελευταίες εβδομάδες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Ήπειρο μέχρι τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από φορείς και Δημάρχους για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες από καθυστερήσεις ή και στέρηση βασικών ταχυδρομικών υπηρεσιών των ΕΛΤΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει την καταστροφή των ΕΛΤΑ, να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και να εγγυηθεί ως έχει χρέος την καθολική υπηρεσία σε προσιτές τιμές και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Επικράτειας, χωρίς να κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ.

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για το θέμα, το οποίο έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις στα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικά χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες. Στην πρώτη αναφορά (15.01.2021) κατέθεσε την επιστολή του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την οποία καταγγέλλει ότι στην πρωτεύουσα ενός πολυνησιακού Δήμου που είναι η πόλη της Νάξου και με τη Δημοτική Ενότητα Νάξου να έχει πληθυσμό περίπου 15.000 μόνιμους κατοίκους, υπάρχει μόνο ένας διανομέας! Στη δεύτερη αναφορά (27.01.2021) Ο βουλευτής καταθέτει την επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με κοινοποίηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Α. Στάβερη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. κ. Γ. Κωνσταντόπουλο, με θέμα την ανάγκη επανεξέτασης του σχεδιασμού διανομής και αριθμού διανομέων ΕΛ.ΤΑ., ιδίως σε νησιωτικούς και τουριστικούς Δήμους. Σύμφωνα με την επιστολή είναι ανάγκη να παραμείνει το προσωπικό των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. του νησιωτικού χώρου τουλάχιστον με το πλήθος των διανομέων που λειτουργούσε μέχρι την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού διανομής και αριθμό διανομέων ΕΛ.ΤΑ.

Το γενικότερο πρόβλημα αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Μάριου Κάτση, Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Θεσπρωτίας, το οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  αφήνει  καταστήματα των ΕΛΤΑ με 1 διανομέα, απολύει συμβασιούχους και αλλάζει τον τρόπο διανομής, με αποτέλεσμα να αποψιλώνει ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές, δίνοντάς τους τη χαριστική βολή. Με πλήρη αδιαφορία, λαμβάνει αποφάσεις που οδηγούν στο να αφήνονται οι συνταξιούχοι χωρίς έγκαιρη καταβολή της σύνταξης, στην επίδοση καθυστερημένων λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ, σε συνδυασμό με το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών, αφήνει στο έλεός τους, αποκομμένους  χιλιάδες πολίτες, μην υπολογίζοντας τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ακόμα και των ακριτικών.

Επισυνάπτονται οι αναφορές του Νίκου Συρμαλένιου, οι επιστολές των Δημάρχων Νάξου και Μυκόνου και το δελτίο τύπου του Μάριου Κάτση.

2021-01-15 Συρμαλένιος – ΕΛΤΑ ΝΑΞΟΥ υπ

2021-01-27 Συρμαλένιος – ΕΛΤΑ Δήμος Μυκόνου

2021-01-15 Συρμαλένιος – Διανομείς ΕΛΤΑ_protocol-2021-428

2021-01-27 Συρμαλένιος ΕΛΤΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΚΑ_ΚΕΔΕ

ΔΤ 2021-01-26 Κάτσης_Η κυβέρνηση διαλύει τα ΕΛΤΑ


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!