Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εντός του 2021 η αδειοδότηση των υδατοδρομίων στο Νότιο Αιγαίο

Εντός του 2021 είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης 20 υδατοδρομίων στο Νότιο Αιγαίο, 9 εκ των οποίων στις Κυκλάδες. Αυτή είναι η εκτίμηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αδειοδότηση των υδατοδρομίων στα νησιά.

Συγκεκριμένα,  ανέφερε για το θέμα:
«Η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, που θα στηρίξει την πτητική λειτουργία των υδροπλάνων, ήταν μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που ως Περιφέρεια αναλάβαμε από το 2014, με προφανή τα οφέλη για τα νησιά μας.
Μια επίπονη προσπάθεια, λόγω του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου που συναντήσαμε και που δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να κινηθούμε ταχύτερα.

Σήμερα, παρά τις καθυστερήσεις που επιπρόσθετα δημιούργησε η πανδημία, μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση 20 υδατοδρομίων στην Περιφέρειά μας (Ρόδος, Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Κάσος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα, Ανάφη και Κως).

Πηγή: Ροδιακή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!