Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

ΕΟΚ: Aπoφασίζει το Πρωτοδικείο για προσωρινή διοίκηση

Συνεδριάζει το Πρωτοδικείο Αθηνών για να αποφανθεί μετά από την κατάθεση αιτήσεων για προσωρινή διοίκηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) από τους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της, Βαγγέλη Λιόλιο, Άγγελο Παπανικολάου και Παναγιώτη Φασούλα. Μέχρι αύριο (31/3) αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου για το αν θα οριστεί προσωρινή διοίκηση στην ΕΟΚ και για το ποιοι θα αναλάβουν στην προσωρινή διοίκηση για το μεταβατικό στάδιο μέχρι τη διενέργεια αρχαιρεσιών.

Βάσει διάταξης που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε προς ψήφιση, εάν έχει οριστεί προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου στην ΕΟΚ μέχρι και αύριο (31/3), τότε αυτή θα έχει τη δυνατότητα να διενεργήσει τις αρχαιρεσίες μέχρι τις 31 Μαΐου το αργότερο.

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», προβλέπεται ότι σε Ομοσπονδίες που έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου, πριν την έναρξη ισχύος της διάταξης, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης μπορούν να διεξαχθούν ως τις 31/5. Η ρύθμιση αυτή αφορά Ομοσπονδίες που έχουν ήδη προσωρινή διοίκηση (όπως οι ομοσπονδίες πυγμαχίας και μηχανοκίνητου αθλητισμού), αλλά πιθανόν και άλλες Ομοσπονδίες, αν υπάρξει διορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου πριν την ψήφιση και δημοσίευση της διάταξης στο ΦΕΚ. Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή αύριο (31/3).

Ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος, πρότεινε τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα και εργαζόμενο επί σειρά ετών και έως σήμερα στην ΕΟΚ Νίκο Φιλίππου για πρόεδρο στη διοίκηση Πρωτοδικείου. Ο Άγγελος Παπανικολάου πρότεινε τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλο, ενώ ο Παναγιώτης Φασούλας πρότεινε – μέσω των αντιπροσώπων του – τον εαυτό του.

Η διαδικασία της κατάθεσης των αιτήσεων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 στην Ευελπίδων και το αργότερο μέχρι αύριο (31/3) αναμένεται η τελική απόφαση.

Πηγή: https://www.in.gr


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!