Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Επαφές του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο νησί της Νάξου

unnamed

Σειρά επαφών και επισκέψεων στη Νάξο είχε το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με σκοπό την λεπτομερή ενημέρωσή του για τα προβλήματα του νησιού.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φίλημονας Ζαννετίδης.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νάξου κ. Μανώλη Μαργαρίτη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα μεγάλα θέματα του νησιού, που είναι:

  • Τα σκουπίδια και η άμεση μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ, έργο το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, για να αποφευχθεί η επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Η μόνιμη λειτουργία του σφαγείου και η εύρεση βιώσιμης λύσης που θα εξασφαλίσει ομαλότητα στη λειτουργία και στήριξη των κλάδων που ασχολούνται με την παραγωγή και πώληση κρέατος.
  • Η ανάγκη σύνδεσης του διυλιστηρίου νερού με μονάδες αφαλάτωσης.

unnamed (1)

Το βράδυ της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο Νάξου. Η συνάντηση είχε τη μορφή ευρείας και ανοιχτής συζήτησης με τον Δήμαρχο και του Δημοτικούς Συμβούλους, όπου ο κ. Χατζημάρκος έθεσε τους άξονες και τους στόχους της συνεργασίας της ΠΝΑΙ με την αυτοδιοίκηση και τους παράγοντες του νησιού, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και  στον τουρισμό.

Πρώτος και βασικός στόχος που έθεσε ο Περιφερειάρχης είναι η σύνδεση της παραγωγής με την αγορά. Αυτό σημαίνει, πρόσβαση στις αγορές για τα τοπικά προϊόντα, σε τιμές ανάλογες της ποιότητάς τους. « Οι πρόσβαση στις αγορές στις τιμές που αξίζουν τα προϊόντα μας, αποτελεί κύριο στόχο. Το υψηλής ποιότητας προϊόν μας πρέπει να πάει στην αγορά που μπορεί να το απορροφήσει» ανέφερε.

Ως δεύτερο στόχο ο κ. Χατζημάρκος έθεσε τη συνεργασία στους τομείς του Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αναφερόμενος ειδικότερα στο μεγάλο στοίχημα για όλη την Περιφέρεια που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο Περιφερειάρχης έθεσε ως προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος την πίστη, την αφοσίωση, τη συνεργασία με την αγορά και το αγκάλιασμα από την κοινωνία.

«Ως Περιφέρεια είμαστε διατεθειμένοι να σταθούμε στο πλάι της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της οικονομίας» τόνισε.  

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στον πρωτογενή τομέα της Νάξου, λέγοντας ότι πρέπει να υπερβεί εαυτόν και να ξεπεράσει προβλήματα, όπως αυτό του σφαγείου και πρόσθεσε: «Θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών».

unnamed (2)

Η ΠΝΑΙ θα σχεδιάσει δράσεις μέσα από το ΕΣΠΑ και αυτό θα γίνει με τη βοήθεια των εκφραστών της τοπικής κοινωνίας, βασιζόμενη στις ανάγκες του νησιού.

Τέλος, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τα υδατοδρόμια, μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη να θέσει μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά, ο κ. Χατζημάρκος ξεκαθάρισε ότι «τα υδατοδρόμια δεν επιβάλλονται από την ΠΝΑΙ, αλλά προσφέρονται».

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νάξο ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να ολοκληρώσει την εικόνα του για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού,  επισκέφθηκε το σφαγείο,  τον ΧΥΤΑ, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τον Φεβρουάριο  του 2016 και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, έργο της ΠΝΑΙ , όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που γίνονται στο κτήριο.

 unnamed (3)

Ο κύκλος των επαφών ολοκληρώθηκε με τον Εμπορικό Σύλλογο Νάξου
και τον Σύλλογο Πολυτέκνων. Και οι δυο αυτοί σύλλογοι στεγάζονται σε κτήριο που ανήκει στην Περιφέρεια. Με τον Εμπορικό Σύλλογο ο Περιφερειάρχης είχε σύντομη συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Νάξου, ενώ με τον Σύλλογο Πολυτέκνων συζήτησε τα ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών, στυλοβατών της ελληνικής κοινωνίας.

unnamed (5)

unnamed (4)

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!