Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Επαναπροκήρυξη απεργίας αποχής – Να μειωθεί ο χρόνος παραμονής νεοδιόριστων

Να επαναπροκηρυχθεί άμεσα από ΟΛΜΕ η απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης!
Καταγγέλλουμε όσα πραξικοπηματικά συνέβησαν στην γενική συνέλευση των προέδρων το Σάββατο 16 Οκτώβρη!
Να γίνουν γενικές συνελεύσεις και συνελεύσεις προέδρων!
Δεν υποστέλλουμε τη σημαία της απεργίας – αποχής!

Η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων χαιρετίζει τις χιλιάδες των συναδέλφων, που αδιαφορώντας για τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση από το υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση, σήκωσαν, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της απεργίας – αποχής!
Χαιρετίζουμε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της συνέχισης της απεργίας – αποχής! Αυτό το ρεύμα εκφράστηκε περίτρανα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, τόσο στις ΓΣ και τα σχολεία πανελλαδικά, όσο και στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη ΓΣ των προέδρων το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021.
Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και πραξικοπηματική μεθόδευση, που έγινε με τη πλήρη ανοχή κι αποδοχή του προεδρείου της ΓΣ, από ορισμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ. Καταγράφουμε εδώ μόνο τις ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Α΄ Πέλλας, ΣΤ΄ Αθήνας και Φλώρινας, για τους εκπροσώπους των οποίων έχει επιβεβαιωθεί η μεθόδευση αυτή.
Οι εκπρόσωποι αυτοί, στις πρώτες τοποθετήσεις τους είχαν διατυπώσει με σαφήνεια το ΝΑΙ στη συνέχιση ή την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής (όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τα πρακτικά της Γ.Σ., τα οποία καλούμε την ΟΛΜΕ να δημοσιοποιήσει άμεσα). Όμως, την ώρα της τελικής ονομαστικής ψηφοφορίας το ΝΑΙ έγινε ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε πλήρως το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που παρέμεινε και πάλι σαφώς πλειοψηφικό εναντίον της αξιολόγησης, αλλά δεν έφτασε το 66,7%, που χρειαζόταν για να επαναπροκηρυχθεί η απεργία – αποχή.
Απαιτούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα σε:
– Νέες γενικές συνελεύσεις και γενικές συνελεύσεις προέδρων ΕΛΜΕ
– Να επαναπροκηρύξει την απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας με βάση τη μεγαλειώδη συμμετοχή του κλάδου όλο τον προηγούμενο καιρό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Παπαδημητρίου                                                Σοφία Κουτίδου


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, γνωρίζοντας τα προβλήματα των νεοδιόριστων συναδέλφων, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους νεοδιόριστους, στηρίζει τα αιτήματά τους, μεταξύ άλλων και το αίτημα για μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση τοποθέτησης από (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχουν διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις ειδικότητες, καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να ικανοποιήσει το αίτημα των συναδέλφων.

 


 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!