Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Επαρχείο Άνδρου: Ξεκινά η ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων – χοίρων

Ενημερώνονται οι κάτοχοι κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων  αιγοπροβάτων και χοίρων ότι πρέπει να προβούν στην απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεών τους και  την κοινοποίηση αυτής στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές. Για τις εκμεταλλεύσεις των αιγοπροβάτων, τα ανωτέρω πρέπει να διεκπεραιωθούν εντός της περιόδου , από 01 Νοεμβρίου έως 15  Δεκεμβρίου 2020 και  για τις  εκμεταλλεύσεις των χοίρων, αντιστοίχως από 01 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η κοινοποίηση των απογραφών στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις παραπάνω καταληκτικές ημερομηνίες και μπορεί να διενεργείται είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία των κατόχων στο Τμήμα Κτηνιατρικής Άνδρου είτε ηλεκτρονικά, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ (Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων),  στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr, επιλέγοντας  «Ψηφιακές Υπηρεσίες». Επισημαίνεται ότι κατά την ψηφιακή υποβολή των απογραφικών στοιχείων, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, που πρέπει να εκτυπώνεται και να επισυνάπτεται στο μητρώο της εκμετάλλευσης, το οποίο επίσης, πρέπει να ενημερώνεται.

Τέλος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που θα κοινοποιούν την απογραφή τους αυτοπροσώπως, να επικοινωνούν προηγουμένως τηλεφωνικά με την κτηνίατρο του Τμήματος (τηλέφωνο: 2282022819)  για την αποφυγή συνωστισμού και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid 19, όταν προσέρχονται.

 

O Έπαρχος Άνδρου                                      Η Κτηνίατρος του Τμήματος

            Δημήτριος Λάσκαρης                                         Αικατερίνη Μανούσου                                                         

 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!