Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί προκαταβολή τον Δεκέμβριο

«Ανοίγει» η βεντάλια για επίδομα θέρμανσης και σε άλλα καύσιμα δίνοντας τη δυνατότητα και σε άλλους δικαιούχους να λάβουν χρήματα.

Η επέκταση του επιδόματος και για τη χρήση φυσικού αερίου έχει αποφασιστεί, καθώς πλέον είναι γεγονός ότι η διείσδυση του καυσίμου σε πολλές πόλεις έχει αυξηθεί.

Το επίδομα θέρμανσης

Στην επέκταση του επιδόματος θέρμανσης, όπως είχε αναφέρει ρεπορτάζ του in.gr και στο φυσικό αέριο αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως «το επίδομα θέρμανσης είναι μία απόδειξη ευαισθησίας της κυβέρνησης» αφού θα προκαταβληθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Όπως είπε υπάρχει σκέψη για την επέκταση του επιδόματος και σε άλλες μορφές όπως είναι το φυσικό αέριο. Για το πέλετ και τα καυσόξυλα είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, πως θα είναι εκτός γιατί επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ για το ηλεκτρικό ρεύμα ανέφερε πως υπάρχει ήδη το κοινωνικό τιμολόγιο.

Οι όποιες τελικές αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης θα προβλέπουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να διασφαλιστεί ότι το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή για θέρμανση.

Τα κριτήρια

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα παραμείνουν, όπως όλα δείχνουν, αμετάβλητα σε σχέση με την περυσινή περίοδο, όπως και το ύψος του επιδόματος, ενώ η πληρωμή του, συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ αναμένεται να γίνει έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε στη χαμηλή τιμή των 78 λεπτών το λίτρο και λίγο πάνω από τα 80 λεπτά το λίτρο στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Η τιμή έναρξης πέρυσι ήταν 1,036 ευρώ το λίτρο και η τιμή κλεισίματος στις 31 Μαΐου στα 0,76 ευρώ το λίτρο.

Πηγές της αγοράς πετρελαίου σημειώνουν ότι οι χαμηλές τιμές για το πετρέλαιο αναμένεται να διατηρηθούν για το επόμενο διάστημα, εξέλιξη θετική για τους καταναλωτές αλλά και για τις εταιρείες, οι οποίες προσβλέπουν σε αύξηση της κατανάλωσης. 

Όμως, παρά την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, η αγορά είναι «παγωμένη», καθώς η πλειονότητα των νοικοκυριών εκμεταλλεύθηκε τις χαμηλές τιμές στη λήξη της προηγούμενης περιόδου και την παράταση κατά ένα μήνα (31 Μαΐου) που λόγω COVID-19 έδωσε η κυβέρνηση και έχουν αποθεματοποιήσει καύσιμο για τη νέα σεζόν.

Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα δεν βοηθούν τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης. 

Πηγή: https://www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!