Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Άμεση ανάγκη για την επίσπευση εγκρίσεων τραπεζικών συναλλαγών

epimelitirio_kykladon2

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για την την επίσπευση εγκρίσεων τραπεζικών συναλλαγών.

Αναλυτικότερα η επιστολή:

Προς :

κ. Δημήτριο Μάρδα

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Τηλ: 210-32 49 867 / 9 Φαξ:  210-32 38 783 Email: alternate.minister@glk.officegate.gr

Κοινοποίηση:

κ. Γιάννη Στουρνάρα

Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Τηλ: 210-3202001

Φαξ: 210-3232239

Email: ystournaras@bankofgreece.gr

Θέμα: «Άμεση ανάγκη για την επίσπευση εγκρίσεων τραπεζικών συναλλαγών»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο πλαίσιο του ρόλου του που σχετίζεται με την προστασία και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, καταβάλει προσπάθειες ώστε να συμβάλει στην ομαλότητα των τομέων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό στην περιοχή μας, στις δύσκολες αυτές στιγμές. Θεωρούμε ότι η πρόσφατη συγκρότηση Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ένα πρώτο βήμα, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι ο όγκος των αιτημάτων προς έγκριση είναι μεγάλος και δύσκολα διαχειρίσιμος, δεδομένης της ταχύτητας των εξελίξεων και των αναγκών της αγοράς.

Όπως αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας της 2ας Ιουλίου, ήδη έχουν αρχίσει να αναφέρονται σημαντικά προβλήματα τροφοδοσίας σε κάποια από τα νησιά του Νομού μας εξαιτίας της μη δυνατότητας πληρωμής των προμηθευτών του εξωτερικού. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων τάσσεται σαφώς υπέρ της στροφής στην κατανάλωση εγχώριων προϊόντων, ωστόσο υπάρχουν κατηγορίες προϊόντων και πρώτων υλών που η εγχώρια παραγωγή αδυνατεί να καλύψει, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Τα πράγματα δείχνουν ότι χρειαζόμαστε άμεσα έναν εφαρμόσιμο μηχανισμό διαχείρισης, ώστε να αποφύγουμε εγκαίρως το ενδεχόμενο οι μεμονωμένες ελλείψεις να γενικευθούν την επόμενη εβδομάδα και να δημιουργήσουν μια κατάσταση εκτός ελέγχου.

Ένα κομμάτι της τουριστικής ροής και δραστηριότητας στις Κυκλάδες κρατιέται ακόμα όρθιο και πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και σας καλούμε να προβείτε σε εύρεση και άμεση εφαρμογή πρακτικών λύσεων, καθώς εντός των προσεχών ημερών τα προβλήματα αυτά θα διογκωθούν σε τέτοιο βαθμό που οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία θα είναι μη αναστρέψιμες.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση επιβάλλει την «αποκέντρωση» της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη, με δημιουργία επιτροπών ανά Τράπεζα, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζουν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων και να λαμβάνουν άμεσα αποφάσεις.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!