Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ενημέρωση σχετικά με νέα κρούσματα παραπλάνησης με αφορμή τα σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ

epimelitirio

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι έχουν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενα κρούσματα εταιρειών που, με πρόσχημα τα σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων του Ε.Φ.Ε.Τ., ζητούν προκαταβολή χρημάτων για την «παροχή προσωρινής βεβαίωσης», κάτι που δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και φυσικά δεν κατοχυρώνει την επιχείρηση σε επικείμενο έλεγχο.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα τα σεμινάρια αυτά ή δεν υλοποιούνται καθόλου ή είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, αφού δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως αναφέρεται, για παράδειγμα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία δεν επιτρέπεται.

Με αφορμή τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ήδη πραγματοποιήσει 22 προγράμματα σε 10 νησιά κατά το α’ εξάμηνο του 2019 και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει άμεσα εκδήλωση ενδιαφέροντος, βάση της οποίας θα συμπεριληφθεί κάθε νησί στον σχεδιασμό του προγράμματος του β’ εξαμήνου.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων γίνεται έως τις 10 Ιουλίου στην διεύθυνση https://www.e-kyklades.gr/articles/efet

Επιπλέον θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας στα εξής:

  • Η δημιουργία τμήματος σε κάθε νησί θα εξαρτηθεί από τον αριθμό αιτήσεων που θα υποβληθούν έως τις 10 Ιουλίου.
  • Το Επιμελητήριο Κυκλάδων δρα ως αρωγός στην εκπαίδευση και τη συνεχή βελτίωση των επιχειρήσεων διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα στα νησιά των Κυκλάδων από το 2004 έως σήμερα.
  • Ο Ε.Φ.Ε.Τ. δεν διαθέτει γραφεία στις Κυκλάδες και τα στελέχη του δεν προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις για να τους ενημερώσουν για τα υποχρεωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
  • Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
  • Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο σχετικό κρούσμα, παρακαλούμε να ενημερώσετε το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να κινηθεί, εάν χρειαστεί νομικά, για την προστασία των μελών του.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!