Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Επιμελητήριο Κυκλάδων….Τα νέα δεδομένα στην επιχειρηματικότητα: Ασφαλιστικό, Φορολογικό, Δάνεια-Τραπεζικά

3885b4b11dfb87385d4297552b208453_XL

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Τα νέα δεδομένα στην επιχειρηματικότητα: Ασφαλιστικό, Φορολογικό, Δάνεια-Τραπεζικά». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Σύρο με ταυτόχρονη σύνδεση με Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο.

Εισηγητές ήταν ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος (Καθηγητής Εργατικού Δικαίου) και ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας (Νομικός – Εργατολόγος), οι οποίοι εξαιτίας κωλύματος μετάβασης στη Σύρο συνδέθηκαν μέσω Skype, καθώς και ο κ. Αντώνης Μουζάκης (Λογιστής – Φοροτεχνικός) και η κα. Μαρία Μυζήθρα (Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Ειδική σε Τραπεζικά Θέματα).

Την εισαγωγή έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Ρούσσος, ο οποίος εξέφρασε την προσδοκία του να αποδειχθεί χρήσιμη η ημερίδα στα μέλη του Επιμελητηρίου, καθώς πρόκειται για ένα άκρως επίκαιρο θέμα που επηρεάζει όλους τους κλάδους των επιχειρηματιών.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το νέο ασφαλιστικό και τα προβλήματα μου αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του νέου νόμου (4387/2016) που τίθεται σε ισχύ από 1 Ιουνίου 2016. Παράλληλα, μέσα από την ανάλυση ορισμένων παραδειγμάτων, εξέτασε σε βάθος τις συνέπειες του νέου νόμου σε συντάξεις και φορολογία.

Ο κ. Τεμπονέρας επικεντρώθηκε στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, στην ενιαία εισφορά και στην εθνική σύνταξη.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Μουζάκη, ο οποίος ανέλυσε το νέο φορολογικό πλαίσιο καθώς και τις αλλαγές στο Φ.Π.Α. Ανάμεσα σε άλλα θέματα, αναφέρθηκε στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, στις νέες κλίμακες των μισθωτών και των επαγγελματιών, στα μερίσματα και στο περιουσιολόγιο.

Η κα. Μυζήθρα παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια και έδωσε συμβουλές για τις ρυθμίσεις των δανειακών υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τόσο μετά τις εισηγήσεις των κκ. Μητρόπουλου και Τεμπονέρα, όσο και στο τέλος της ημερίδας, αφιερώθηκε ο απαραίτητος χρόνος ώστε να απαντηθεί ο μεγάλος αριθμός ερωτημάτων των παρευρισκόμενων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη εδώ.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!