Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ώρα 16:00, με θέμα το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» με ομιλητή τον Ειδικό  Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτη Κουρμούση.

Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» αφορά τη Συνεισφορά του Δημοσίου για την Αποπληρωμή Επιχειρηματικών Δανείων, για Δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας και απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

  • Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες
  • Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου
  • Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φτάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης
  • Επιδότηση δόσης μέχρι και 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης, θα αναπτύξει τα ακόλουθα θέματα:

  • Δικαιούχοι και κριτήρια επιλεξιμότητας
  • Διαδικασία Αίτησης
  • Ποσοστά Κρατικής επιδότησης διάρκειας 8 μηνών

Μετά την παρουσίαση, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Φώτης Κουρμούσης θα απαντήσει σε ερωτήματα που θα υποβληθούν από τους συμμετέχοντες.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, παρακαλούνται να συμπληρώσουν  την ηλεκτρονική αίτηση στον σύνδεσμο https://forms.gle/QhZUgMc2aDvFvkQf9 προκειμένου να τους αποσταλεί το απαραίτητο link, μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ώρα 12:00

Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, θα συμμετάσχουν και επιχειρήσεις / μέλη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσων, καθώς οι παρουσιάσεις αυτές γίνονται σε όλη τη χώρα, σε επίπεδο Περιφέρειας, υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα  ΓΕΦΥΡΑ 2, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείς Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ): http://www.keyd.gov.gr/covid19_gefyra2/


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!