Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2022

Επισημάνθηκαν οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας: Mε τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος

thumb_640

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας στις 22/2/’16 με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν τα θέματα πολιτικής προστασίας της περιοχής μας, επισημάνθηκαν οι ιδιαιτερότητες λόγω της νησιωτικότητας, αφού απαιτούνται οργανωμένες και μεθοδικές δράσεις στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν στο κάθε νησί μας, αλλά και στο σύνολό τους.

Ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, τις ενέργειες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου για τη χρονική διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ενημέρωσε για τη «γήρανση» των οχημάτων και των μηχανημάτων των υπηρεσιών της Π.Ν.Αι. και την υποχρέωση από την Πολιτεία αυτά να ανανεωθούν, υποδεικνύοντας ως χρηματοδοτικό φορέα για τα ανωτέρω, το νέο Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών και για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς αυτή την κατεύθυνση. Ζήτησε ενίσχυση της περιοχής μας με έμψυχο δυναμικό και τη διαρκή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε και συμφώνησε ότι η νησιωτικότητα πρέπει να προταχθεί και να στηριχθεί από την Πολιτεία, δήλωσε ανοιχτός σε θέματα συνεργασίας με τους φορείς Αυτοδιοίκησης και εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει αποστολή υλικού από τη Γενική Γραμματεία προς αξιοποίηση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!