Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη στο Κτηματολόγιο Ρόδου

unnamed

Το Κτηματολόγιο Ρόδου δημιουργήθηκε την περίοδο 1922-1930, κατά την διάρκεια της Ιταλικής διοίκησης. Καλύπτει όλη την επιφάνεια της νήσου και περιέχει κτηματολογικά στοιχεία για κάθε ακίνητο. Οι κτηματολογικές εγγραφές έχουν καταχωρηθεί και συνεχίζουν έως σήμερα να καταχωρούνται στα γνωστά στους δικηγόρους, μηχανικούς αλλά και στους πολίτες μεγάλου μεγέθους και βάρους «κτηματολογικά βιβλία» γνωστά ως Τόμους.

Επιτακτική είναι η ανάγκη συντήρησης και βιβλιοδεσίας τους διότι λόγω της παλαιότητας και χρήσης τους έχουν υποστεί μεγάλες φθορές. Επίσης έχουν ιστορική αξία και αποτελούν βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρόδου. Περιέχουν βασικά στοιχεία για τα ακίνητα  της Ρόδου, είτε αυτά είναι αγροτικά, αστικά, ιδιωτικά ή δημόσια.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει την εκτέλεση έργου βιβλιοδεσίας και συντήρησης με το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00 €). Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου συζήτησε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση και ομόφωνα αποφάσισε τα παραπάνω.

unnamed (1)

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης επισκέφτηκε το Κτηματολόγιο Ρόδου και ενημέρωσε τον Διευθυντή του κ. Νικόλαο Ματσάκη για την απόφαση που ελήφθη, τον οποίο και συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελεί στην σπουδαίας σημασίας υπηρεσία που προΐσταται. Ζήτησε επίσης από τον Προϊστάμενο του Κτηματολογίου να μεταφέρει την ικανοποίηση και τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους εργαζομένους στο Κτηματολόγιο, οι οποίοι παρά την υποστελέχωση που αποτελεί μάστιγα και πληγή για την εύρυθμη λειτουργία κάθε υπηρεσίας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και η εύρυθμη λειτουργία του. Τέλος έδωσε αναπτυξιακή διάσταση στη λειτουργία της υπηρεσίας λέγοντας ότι «Το Κτηματολόγιο Ρόδου αποτέλεσε και αποτελεί εργαλείο τάξης, τακτοποίησης και ανάπτυξης της γης και του τόπου μας. Ιδρύθηκε από του Ιταλούς πριν από περίπου έναν αιώνα και υπήρξε πρόδρομος της σύστασης του Εθνικού Κτηματολογίου που ακόμα βρίσκεται υπό δημιουργία. Είναι χρέος ιστορικό και Αυτοδιοικητικό για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να σταθεί έμπρακτα κοντά στο Κτηματολόγιο, να στηρίξει το έργο του και να διεκδικήσει την επιβεβλημένη ενίσχυσή του».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!