Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Επίσκεψη και ξενάγηση των μαθητών του ΕΠΑΛ Άνδρου στο Ναυτικό Μουσείο

EPAL EPISKEPSI NAYTIKO MOUSEIO

Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Άνδρου πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, 14 Μαρτίου, οι μελλοντικοί «ναυτικοί» του νησιού μας, δείχνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ξενάγησης που έκανε η υπεύθυνη του μουσείου και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου κα Αθηνά Τσατσομοίρου.

Episkepsi EPAL2

Η επίσκεψη και ξενάγηση των δύο τμημάτων Β’ και Γ’ Λυκείου που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Άνδρου στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών, έγινε ανά τμήμα, στις 10 π.μ. και 12 μ.μ.

Episkepsi EPAL3

Στους μαθητές παρουσιάστηκαν τα σπουδαία εκθέματα του μουσείου, που περιλαμβάνουν παλαιά ναυλοσύμφωνα, ασφαλιστήρια συμβόλαια, ναυτικά ημερολόγια, στα οποία περιγράφεται η ζωή των Ανδρίων στα καράβια πριν από τον Αγώνα του 1821, λιθογραφίες Ανδριώτικων πλοίων και των μετέπειτα πρώτων ατμοκίνητων φορτηγών πλοίων της Ελλάδος.

Episkepsi EPAL4

Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μακέτες, που αναπαριστούν πλοία από τις παλαιές σκούνες μέχρι τα σημερινά τεράστια δεξαμενόπλοια. Στο τέλος της ξενάγησης τα παιδιά του ΕΠΑΛ Άνδρου εξέφρασαν τις θετικές εντυπώσεις τους για το μουσείο, τονίζοντας ότι μέσα από τα εκθέματά του αποτυπώνεται ένα δείγμα της πλούσιας ναυτικής ιστορίας και παράδοσης του νησιού της Άνδρου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!