Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Επίσκεψη – περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου στην Άνδρο

Το Σαββατοκύριακο 13 – 14/6 ο Νίκος Συρμαλένιος μαζί με κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, περιόδευσε στην Άνδρο. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο Δ. Λοτσάρη, τον Έπαρχο Δ. Λάσκαρη, με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Καπάκη και μέλη του συνδυασμού του, με την Επιτροπή Πολιτών κατά των ανεμογεννητριών, ενώ περιόδευσε στη Χώρα και στα χωριά Κοχύλου και Συνετί.

Πιο αναλυτικά, τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν σε όλες τις συναντήσεις ήταν το θέμα της υποστελέχωσης γιατρών του Κέντρου Υγείας και ειδικότερα της έλλειψης ακτινολόγου με συνέπεια όλα τα περιστατικά να χρήζουν μεταφοράς στην Αθήνα ή της μετάβασης σε ιδιώτη με όποιο κόστος. Να σημειώσουμε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για υγειονομική θωράκιση των νησιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρουσιάζει το Κ.Υ. Άνδρου ως 24ης ετοιμότητας (!!!). Δεύτερο ζήτημα η μεγάλη απειλή για εγκατάσταση σε μεγάλο μέρος του νησιού εκατοντάδων ανεμογεννητριών – τεράτων που έχουν αδειοδοτηθεί ή αδειοδοτούνται ανεξάρτητα από την έκβαση του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ. Τόσο η Επιτροπή Πολιτών, όσο και οι αυτοδιοικητικοί έστω και με κάποιες διαφοροποιήσεις, δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη λεηλασία του τοπίου της Άνδρου. Τρίτο ζήτημα η διαμάχη μεταξύ δημάρχου και της δημοτικής αντιπολίτευσης για απευθείας αναθέσεις έργων με αφορμή τη θεομηνία του Οκτωβρίου 2019.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν επίσης είναι, η διαχείριση των απορριμμάτων, που σύμφωνα με τον πρόσφατο «περιβαλλοντικό» νόμο περνάει στην αρμοδιότητα του ΦΟΣΔΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, κάτι που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά ως προς την λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, η αναβάθμιση του λιμένα του Γαυρίου που είχε προγραμματιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι έτοιμο να αρχίσει το έργο της εκβάθυνσης, καθώς και το αλιευτικό καταφύγιο του Όρμου Κορθίου, ένα έργο χρόνια σταματημένο που πέρασε τώρα στη δικαιοδοσία του ΔΛΤ.

Από πλευράς Δημάρχου τονίστηκε η προώθηση του έργου της επέκτασης του δημοτικού σχολείου της Χώρας και η επισκευή του Επισκοπείου (πρώην Επαρχείου), ενώ από πλευράς Επάρχου ένα σύνολο έργων καθαρισμού και διάνοιξης των ρεμμάτων και η επαρχιακή οδοποιΐα. Αντίθετα στη δική μας θεματολογία τέθηκε η αντίθεση μας στην ανάληψη της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια, στη σιωπή της Περιφέρειας για τα δασικά, την ώρα που είχε βγει στα κάγκελα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεχιζόμενη και ενδεχομένως αυξανόμενη υποστελέχωση των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης, στην κατηγορηματική μας αντίθεση στην κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και στη μετατροπή του σε Α.Ε.

Τέλος κατά την περιοδεία στη Χώρα και τα χωριά μαζί με το μοίρασμα του υλικού του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι», μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε αλλά και να ακούσουμε τα παράπονα αλλά και τον προβληματισμό των κατοίκων για διαχρονικά άλυτα προβλήματα αλλά και τη μεγάλη ανησυχία των επαγγελματιών για την επερχόμενη κακή τουριστική περίοδο και τις δυσοίωνες προοπτικές επιβίωσης.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!