Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Επίσκεψη στην Αμοργό πραγματοποιεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

Τριήμερη επίσκεψη στην Αμοργό πραγματοποιεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος υποδέχτηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα Κατάπολα και περπάτησαν στον παραλιακό δρόμο όπου ο κ. Σκρέκας συνομίλησε με πολίτες.

Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση όπου ο Δήμαρχος Αμοργού παρουσίασε αναλυτικά τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τις ανάγκες και τα προβλήματα  που απασχολούν το νησί, τα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη καθώς και το σχεδιασμό του Δήμου για την ανάπτυξη του νησιού  και την προστασία του περιβάλλοντος της Αμοργού. Επίσης τέθηκαν προς συζήτηση τα φλέγοντα ζητήματα των ΑΠΕ και των δασικών χαρτών.

Στην εκδήλωση όπου έδωσαν το παρών μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων ακολούθησε διάλογος με τον υπουργό να απαντάει σε ερωτήσεις και να τοποθετείται επί των θεμάτων που του τέθηκαν.

 Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος και ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας είχαν συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Αμοργού. Στο περιθώριο της συνάντησης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα προς τον κ. υπουργό. Ο κ. Σκρέκας μαζί με τον Δήμαρχο Αμοργού επισκέφθηκαν τη Χώρα του νησιού και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος έκλεισε με συνάντηση με τον Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Αμοργού. Εκεί ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και για το καινοτόμο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αμοργόραμα».

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: « Καλωσορίσαμε στην Αμοργό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Είναι τιμή για το νησί μας η επιλογή του να επισκεφθεί το τόπο μας στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, η ζωή μας, το μέλλον μας. Η προστασία του αλλά και η ανάπτυξη της Αμοργού με υποδομές που θα σέβονται το περιβάλλον και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής κατοίκων και επισκεπτών είναι μια μάχη καθημερινή που δίνουμε μαζί Δήμος, επαγγελματίες και πολίτες. Έχουμε ετοιμάσει μια αναλυτική ενημέρωση για το νησί μας  ελπίζοντας να καταστήσουμε τον κύριο υπουργό σύμμαχο και συμπαραστάτη στο όραμα μας για μια καλύτερη Αμοργό»


Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!