Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Επίσκεψη της Δημάρχου Κέας στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Την Δήμαρχο Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου υποδέχτηκε σήμερα, Τρίτη 21-09-2021, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στην πορεία των έργων που εκτελούνται στο νησί της Κέας με την οικονομική και διοικητική συνδρομή της Περιφέρειας (αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός, κλπ.), αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Κέας.

Επίσης, έγινε αναφορά στο έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορά την ασφάλεια του οδικού δικτύου του νησιού (διαγράμμιση σε όλο το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και τοποθέτηση νέων πινακίδων οδικής και πληροφοριακής σήμανσης).

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνδρομή της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξει β” φάση συντήρησης των σχολικών μονάδων του νησιού.  Η Περιφέρεια θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, καθώς και τη χρηματοδότηση των εργασιών.

Επίσης, αποφασίστηκε η παροχή διοικητικής υποστήριξης από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας προς το Δήμο Κέας, προκειμένου να υλοποιηθούν τα εξής έργα:

  • Διαμόρφωση πλατείας Ιουλίδας
  • Διαμόρφωση του «άλσους» Ιουλίδας σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και
  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Μεριάς

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

«Η άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Κέας έχει ως αποτέλεσμα την εκτέλεση μεγάλων έργων (αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου), η ολοκλήρωση των οποίων θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και θα προσδώσει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική στο νησί».


 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!