Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Επίσκεψη της ομάδας MUN της «Λέσχης Ανδρίων» στη Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα

Ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προστατών των γραμμάτων και τον μαθητών, 30 Ιανουαρίου 2020, η ομάδα ΜUN (Model United Nations) της «Λέσχης Ανδρίων» πραγματοποίησε ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην πρεσβεία της Πολωνίας, στο Παλαιό Ψυχικό.

Ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα, κ. Tomasz Wisniewski και η σύμβουλος της πρεσβείας σε θέματα πολιτικής και εκπαίδευσης, κ. Justyna Slowik, υποδέχτηκαν τους δέκα μαθητές της ομάδας MUN από την Άνδρο και τη σύμβουλο και συνοδό τους, κ. Άντα Βασιλοπούλου, και συζήτησαν την θέση της Πολωνίας σε διάφορα διεθνή θέματα.

Η Πολωνία είναι μια από τις χώρες που η ομάδα MUN της «Λέσχης Ανδρίων» θα εκπροσωπήσει στο μαθητικό συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στα εκπαιδευτήρια Πλάτωνα (PS MUN), στις 6 με 8 Μαρτίου 2020, μαζί με τις Νήσους Μάρσαλ και το Σαν Μαρίνο.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης, ο κ. Wisniewski ενημερώθηκε για την «Λέσχη Ανδρίων» και την δράση της στην αναβάθμιση της παιδείας στην Άνδρο και απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών που αφορούσαν σε θέματα της θέσης της Πολωνίας. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

  • τις συμμαχίες της Πολωνίας
  • το περιβάλλον και την πορεία για την απεξάρτηση από τον άνθρακα
  • το μεταναστευτικό / προσφυγικό ζήτημα, και
  • διάφορα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος που θα συζητηθούν στο PS MUN

Η «Λέσχη Ανδρίων» θα ήθελε να ευχαριστήσει την πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα, για τον χρόνο που διέθεσε στους μαθητές της Άνδρου, καθώς και τους χορηγούς μετακίνησης των παιδιών, FAST FERRIES και EXPLORE ANDROS, που ανάλαβαν όλο το κόστος αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!