Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Επίσκεψη του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου – Βορείου Αιγαίου στον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου – Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη, υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή               21-05-2021, στο γραφείο του, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Σταμούλης συνοδευόταν από τον Περιφερειακό Πυροσβεστικό Διοικητή Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Κοτρίδη.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Πυροσβεστικού Σώματος για τον καλύτερο συντονισμό τους ενόψει της θερινής περιόδου.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος τέθηκε, επίσης, το θέμα της στέγασης των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Ερμούπολη, για το οποίο ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, προκειμένου να επιτευχθεί οριστική λύση στο χρόνιο αυτό θέμα, παρ” όλο που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ο κ. Λεονταρίτης αναφερόμενος στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε:

«Δυστυχώς, η φετινή αντιπυρική περίοδος δεν ξεκίνησε καλά. 

Μέχρι σήμερα έχουμε ήδη τέσσερις (4) πυρκαγιές στις Κυκλάδες.  Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι αν δεν υπάρξει ατομική ευθύνη θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις.

Τόσο εμείς όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα είμαστε σε συνεχή επαφή προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας.

Η πολυνησία και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε υποδομές καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο μας.

Ευχαριστώ τον κ. Σταμούλη και τον κ. Κοτρίδη για το ζήλο που επιδεικνύουν, καθώς και όλα τα υπηρεσιακά στελέχη, τα οποία είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!