Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Επιστολές Δημάρχου Άνδρου για το Λιμενικό Ταμείο

Επιστολή Δημάρχου Άνδρου προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Ι. Πλακιωτάκη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας, Ι. Πλακιωτάκη
Σε πλήρες αδιέξοδο έχει φτάσει η λειτουργία του κοινού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, με αποκλειστική ευθύνη του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γ. Σανταμούρη, ο οποίος προφανώς θεωρεί προσωπική
υπόθεση την λειτουργία του.
Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και συναντήσεις, που προηγήθηκαν, καμία αλλαγή δεν υπήρξε.
Η Άνδρος θέλει και απαιτεί αυτό, που της αναλογεί από το κοινό Λιμενικό Ταμείο, χωρίς να επηρεάζει σε τίποτα αυτό τα αντίστοιχα λιμάνια της Τήνου, αφού τα έσοδα των δύο νησιών είναι απόλυτα διακριτά.
Η κατάσταση, όμως, στο Λιμενικό ταμείο δε μπορεί πλέον να συνεχιστεί έτσι.
Το κοινό Λιμενικό Ταμείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
Είναι ένα κοινό όραμα, μια κοινή προσπάθεια που πρέπει να αφήνει θετικό αποτύπωμα και στα δύο νησιά.
Κύριε Υπουργέ,
Ζητάμε την συνδρομή του Υπουργείου σας:
– Στον έλεγχο των οικονομικών του Ταμείου, ώστε να διασφαλιστεί πως τα έσοδα, που αφορούν τα Λιμάνια της Άνδρου, παραμένουν διασφαλισμένα στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς του Ταμείου.
-Στην αντικατάσταση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και στην παρέμβαση στην ομαλή λειτουργία του.
-Στην εκ νέου ενεργοποίηση της διαδικασίας διαχωρισμού του Ταμείου σε δύο Ταμεία- ένα για κάθε Νησί. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε προσωπικά από εμένα σε εσάς τον Οκτώβριο του 2019. Η σχετική διαδικασία όμως «πάγωσε» με απόφαση του Υπουργείου σας ενόψει Κυβερνητικών αποφάσεων.
Τέλος, κ. Υπουργέ, ζητώ άμεσα ραντεβού μαζί σας, ώστε να χαραχθεί η επόμενη μέρα στην λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου, προς όφελος και των δύο νησιών.

Καλή δύναμη στο έργο σας.

Ο Δήμαρχος Άνδρου,

Δημήτρης Λοτσάρης


Επιστολή Δημάρχου Άνδρου προς τον Δήμαρχο Τήνου, κ. Γιάννη Σιώτο

«Η κατάσταση στο κοινό Λιμενικό μας Ταμείο, με προσωπική ευθύνη του Προέδρου, κ. Γ. Σανταμούρη, τους τελευταίους έξι (6) μήνες, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Γίνονται συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με ελάχιστα θέματα, που αφορούν την Άνδρο, τα οποία και εν συνεχεία δεν διεκπεραιώνονται, σε αντίθεση με τα θέματα της Τήνου. Αρκεί μια ματιά στις αναρτήσεις στο Διαύγεια τον  τελευταίο μήνα.

Όλα τα λιμάνια της Άνδρου, με προεξέχον αυτό του Γαυρίου, απαιτούν αναβάθμιση, συντήρηση, εκσυγχρονισμό.

Δεν είναι δυνατόν η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου και συνακόλουθα η λειτουργία των Λιμανιών δύο νησιών να εξαρτάται από την «καθημερινή προσωπική διάθεση και τα θέλω του Προέδρου».

Στα πλαίσια καλής συνεργασίας και αμοιβαίας προσπάθειας έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. «Δυστυχώς όλες έπεσαν στο κενό».

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η ομόφωνη απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε Προγραμματική Σύμβαση για την παραχώρηση υπαλλήλου του Δήμου στο Λιμενικό Ταμείο. Να σημειωθεί ότι, η εν λόγω απόφαση συνοδεύεται και από θετική νομική γνωμοδότηση. Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε και με διάφορα «τεχνάσματα» του Προέδρου η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί και παραμένει στα «συρτάρια του Ταμείου».

Να τονίσω ότι, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε η γειτονική μας Τήνος να στερηθεί απολύτως τίποτα.

Τουναντίον,  είμαστε στο πλευρό των Τήνιων και έχουμε συμβάλει σε οτιδήποτε μας έχει ζητηθεί με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του ταμείου.

Η κατάσταση όμως στο Λιμενικό ταμείο  δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί έτσι. Το κοινό Λιμενικό Ταμείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Είναι ένα κοινό όραμα, μια κοινή προσπάθεια που πρέπει να αφήσει θετικό αποτύπωμα επιτέλους και στο νησί της Άνδρου.

Μετά τα ανωτέρω, ζητάμε την άμεση αντικατάσταση του Προέδρου, διότι αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερος των περιστάσεων.

Είναι σαφές, ότι δεν έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη σ’ αυτόν.

Είναι προφανές, ότι πλέον κάνει μόνο κακό στην λειτουργία του Ταμείου και στην εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών και των δύο νησιών.

Αναμένοντας τις δικές σας άμεσες ενέργειες  για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Ταμείου».

Καλή δύναμη στο έργο σας.

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δημήτρης Λοτσάρης


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!