Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Επιστολή διαμαρτυρίας Επάρχου Άνδρου κ. Δημητρίου Λοτσάρη στον Πρωθυπουργό

lotsaris

Διαμαρτυρία Επάρχου Άνδρου κ. Δημητρίου Λοτσάρη για την προτεινόμενη κατάργηση και των τριών (3) Υποθηκοφυλακείων της Άνδρου

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

                Με την παρούσα επιστολή εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία εκ μέρους των Ανδριωτών αναφορικά με την προτεινόμενη κατάργηση και των τριών (3) Υποθηκοφυλακείων της Άνδρου. Το εν λόγω ενδεχόμενο, εφόσον υλοποιηθεί, θα συμβάλλει αναπόδραστα στον οικονομικό μαρασμό και την ερημοποίηση του νησιού.

Η Άνδρος, το δεύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων, με 10.000 κατοίκους μόνιμο πληθυσμό, έχει τρία (3) Υποθηκοφυλακεία, τα οποία λειτουργούν συνεχώς από το έτος 1857. Στο νησί υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτησίες, ενώ είναι προ των πυλών η έναρξη της διαδικασίας για ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Και μόνο εξ΄αυτού του λόγου είναι αδήριτη η ανάγκη συνέχισης ύπαρξης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στο νησί.

 Η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμα πιο επιτακτική από το γεγονός ότι η Άνδρος  ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ με την πρωτεύουσα του νομού την Ερμούπολη,  όπως η Τήνος και η Μύκονος και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Αυτό σημαίνει ανυπέρβλητη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων ακόμη και για την απλή λήψη ενός πιστοποιητικού ιδιοκτησίας.

  Η μέχρι τώρα λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων στην Άνδρο είναι εύρυθμη, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Η απομάκρυνσή τους από το νησί θα πλήξει ανεπανόρθωτα μία σειρά από επαγγελματικές τάξεις, όπως συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, ελεύθεροι επαγγελματίες που ασχολούνται με τ´ ακίνητα και την οικοδομή κ.λπ.

Μετά την απομάκρυνση της ΔΟΥ από την Άνδρο και την μεταφορά της στην Παλλήνη καθώς και του ΙΚΑ στη Ραφήνα, την αύξηση του ΦΠΑ, το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που είχαν σαν αποτέλεσμα να υποβιβαστεί σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των Ανδριωτών και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, οδηγούμαστε άμεσα σε αφανισμό.

 Εν κατακλείδι σχετικά με την προτεινόμενη κατάργηση και των τριών (3) Υποθηκοφυλακείων της Άνδρου ζητάμε την εξαίρεση της Άνδρου κατ´εφαρμογή της συνταγματικά προστατευόμενης αρχής της νησιωτικότητας και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες για την άμεση ρύθμιση του υπό συζήτηση ζητήματος.

                                                                                                                                        Με εκτίμηση,

                                                                                                                                Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. xenos Άνδρος

    Μπράβο στων Παναγιώτη, του εύχομαι καλή σταδιοδρομία, πιστεύω δε πώς ο Α.Ο.Συρου θα τον χρησιμοποιεί, και δεν θα των φαί το ψυγείο.

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!