Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Επιστολή Δημάρχου Άνδρου στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη

Κανόνες για ν’ αλλάζουν με ασφάλεια τα πληρώματα των πλοίων και να επιστρέψουν οι ναυτικοί στις οικογένειές τους, μετά την πρόσφατη πανδημία και τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, με επιστολή του ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.
Στο κείμενο τονίζεται ότι η εφαρμογή τέτοιου Πρωτοκόλλου πρέπει να γίνει άμεσα, αφού ήδη έχει ζητηθεί και από τους διεθνείς σχετικούς Οργανισμούς. Κλείνοντας, υπογραμμίζεται:
«Εξοχότατε,
Δεν χρειάζεται ν’ ανατρέξει κανείς σε στατιστικά, για ν’ αποδώσει γλαφυρά την σημαντικότητα της ελληνικής ναυτιλίας για την Ελλάδα και για όλο τον κόσμο· ούτε πρέπει να κατάγεται από νησιά ή ενάλιες περιοχές με ιστορία αιώνων στην ναυτοσύνη, για να καταλάβει την πολυεπίπεδη αξία του ανωτέρω αιτήματος.
Ως νησιώτης, όμως, και μάλιστα από πρωτοπόρο, ναυτικό νησί , βιώνω σε πρώτο χρόνο τον προβληματισμό των ανθρώπων του κλάδου και των οικογενειών τους.
Σας μεταφέρω, λοιπόν, την ανησυχία των Ανδριωτών,
των συμπολιτών μου από τις Κυκλάδες,
και υποβάλλω έκκληση για τάχιστες δράσεις, προκειμένου να εφαρμοσθεί Πρωτόκολλο ασφαλούς μεταφοράς πληρωμάτων και να επιστρέψει ο Έλληνας ναυτικός ασφαλής και γρήγορα στο σπίτι του.
Προσβλέποντας στην θετική σας ανταπόκριση επί του αιτήματος,
Με εκτίμηση και ευχές για καλή δύναμη στο έργο σας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Μόνος του το σκέφτηκε;

    Κατόπιν αυτής της βαρυγδουπης επιστολής, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες!

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!