Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών από το Επιμελητήριο Κυκλάδων σχετικά με το νησιωτικό Φ.Π.Α.

epimelitirio

Αίτημα συνάντησης προς το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του Φ.Π.Α. στα νησιά απέστειλε το Επιμελητήριο Κυκλάδων. 

Αναλυτικά η επιστολής έχει ως εξής: 

Προς:
Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Τηλ: 210 32 21 511, 210 33 32 602 / 607 / 612 / 616
Email: minister@minfin.gr

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
Κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη
Τηλ: 210 33 75 718 / 9 / 788

Email: alt.secr@mofadm.gr

Κοινοποίηση:
Ως Πίνακας Αποδεκτών

Θέμα: Αίτημα συνάντησης προς το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του Φ.Π.Α. στα νησιά

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί μέχρι τώρα οι νησιωτικοί φορείς, καθώς και της συνάντησης που συντονίστηκε από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κυκλάδων και πραγματοποιήθηκε πριν από το Πάσχα μεταξύ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, παρουσία του βουλευτή κ. Συρμαλένιου, ζητούμε επείγουσα συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό. Παρ’ ότι αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία βάσει του βεβαρημένου προγράμματός σας εξαιτίας των τρεχόντων διαπραγματεύσεων, η συνάντηση αυτή κρίνεται σκόπιμη και αναγκαία καθώς την 1η Ιουνίου 2016 ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για την άρση του καθεστώτος μειωμένου Φ.Π.Α. στη δεύτερη συστάδα νησιών. Επιπλέον αφορμή, αποτέλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τα νησιά που επηρεάζονται από το προσφυγικό ζήτημα και την ενδεχόμενη εξαίρεσή τους από την εφαρμογή του μέτρου, την οποία φυσικά χαιρετίζουμε.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόθεση συμμετοχής των βουλευτών του Νομού Κυκλάδων, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τουΑντιπροέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης (οι οποίοι εκπροσωπούν τον Α’ και τον Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού), καθώς και των Προέδρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULΕUR), τηςΕλληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) και τουΕπιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.). Κατά τον τρόπο αυτό θα εκπροσωπηθεί το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων, αλλά και εν γένει των επιχειρηματιών της χώρας που εδρεύουν σε νησιά. Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να ενημερωθεί η ελληνική Κυβέρνηση για το σύνολο των σχετικών ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί – εντός και εκτός της χώρας – οι φορείς που θα παραβρεθούν, ώστε εκτός των άλλων να καταστεί απολύτως κατανοητή η ανάγκη για τη μη επέκταση και την οριστική ανάκληση του μέτρου.

Κύριοι Υπουργοί, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, καθώς και άλλοι φορείς, επιβεβαιώθηκαν όσον αφορά στα επιχειρήματά τους, αφού στις περιπτώσεις των νησιών όπου εφαρμόστηκε το νέο μέτρο δεν προέκυψε η αναμενόμενη αύξηση εσόδων. Επιπλέον, δεδομένης της συνολικής επανεξέτασης του Φ.Π.Α. για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύουμε ότι υπάρχει σημαντική ευκαιρία για την επαναδιατύπωση του θέματος. Τελικός στόχος, θα πρέπει να είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να διεκδικηθεί αποφασιστικά η ανάκληση της απόφασης της κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α. για τα νησιά στα οποία εφαρμόστηκε το μέτρο, αλλά και η μη επέκτασή του στα υπόλοιπα.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

– Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων

– Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

– Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου

– Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ)

– Πρόεδρος Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULΕUR)

– Πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.)

– Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)

– Πρόεδρος Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)

Προς ενημέρωση:

– Έπαρχοι Κυκλάδων

– Δήμαρχοι Κυκλάδων

– Εμποροεπαγγελματικοί Φορείς Κυκλάδων

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!