Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Επιστολή Τοπικού Γαυρίου για την αφαίρεση χρημάτων από τη ΣΑΤΑ

gavrio
Επιστολή προς το Δήμαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, απέστειλε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαυρίου κ. Νικόλαος Χέλμης με αφορμή την αφαίρεση χρημάτων από τον λογαριασμό της ΣΑΤΑ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή αυθαίρετη και άκαιρη, με δεδομένο ότι οι πιστώσεις αυτές θα κάλυπταν πάγιες ανάγκες.
Να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας είχε ζητήσει να αναγνωσθεί η επιστολή τόσο στην αναβληθείσα συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου όσο και στην τακτική της 26ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ. 
Ωστόσο όπως επισημαίνεται στο τέλος της ανακοίνωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τηνιακός δεσμεύτηκε τηλεφωνικά πως στην περίπτωση που η Κοινότητα χρειαστεί χρήματα θα καλυφθούν από άλλο λογαριασμό ενώ αν παραμείνει ποσό αδιάθετο από το αφαιρεθέν, θα πιστωθεί στο νέο προϋπολογισμό.
Σήμερα γνωστοποιηθήκε η επιστολή μέσω της επίσημης σελίδας της Τ.Κ. Γαυρίου στο Facebook, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τις ενέργειες του Τοπικού Συμβουλίου.
Αναλυτικότερα η επιστολή και η ανακοίνωση της ΤΚ Γαυρίου:
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΤΚ ΓΑΥΡΙΟΥ
Προς : κ. Δήμαρχο ΄Ανδρου
Κ. κ.Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Αξιότιμοι κύριοι
Σχετικά με την Απόφαση 88/2019 της Οικονομικής Επιτροπής και θέμα » 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου ΄Ανδρου 2019 » ,έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
1) Ως προς τα εγεγραμμένα ποσά απο την αρχική σύνταξη προϋπολογισμού 2019 ,παρατηρήσαμε ότι αφαιρούνται απο τους ΚΑ : 25.7135.0010 ποσό 3073,41 » Προμήθεια υδραυλικών υλικών Γαυρίου » και 25.7135.0009 ποσό 11.500,00 ¨Προμήθεια σωλήνων ΤΚ Γαυρίου » . Απο τον πίνακα που συνοδεύει την παραπάνω Απόφαση δεν προκύπτει η πηγή προέλευσης των πιστώσεων,που πιθανολογούμε ότι είναι απο την πρώην ΣΑΤΑ (θα έπρεπε να σημειώνεται σε ειδική στήλη η προέλευση πχ.ΣΑΤΑ ,έσοδα απο τέλη κλπ ).Θεωρούμε τις παραπάνω πιστώσεις άκρως απαραίτητες για τις ανάγκες της Κοινότητά μας και η αφαίρεσή τους για εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων του Δήμου μας εν γένει,είναι αυθαίρετη και άκαιρη
2) Εαν όντως οι πιστώσεις είναι από την πρώην ΣΑΤΑ και δεν επαρκεί ο χρόνος μέχρι 31/12/2019 για τις διαδικασίες ανάθεσης,θα παρακαλούσαμε να μεταφερθούν ως ανεκτέλεστα μη διατεθέντα ,στη χρήση του 2020 , ενέργεια που επιτρέπει η νομοθεσία για την Οικονομική διαχείριση των Δήμων.Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο κ.Δημήτριο Τηνιακό,μας διευκρίνησε ότι οι μεταφορές των πιστώσεων γίνονται για την καταβολή αμοιβών των μελετητών Κατασκευής εγκαταστάσεων Βιολογικού καθαρισμού λυμάτων,καθώς και διάνοιξης περιφερειακού δρόμου.Από την ανάγνωση των πινάκων της 88/2019 Απόφασης Οικ.Επιτροπής , δεν προκύπτει η εγγραφή των παραπάνω πιστώσεων στο σκέλος των εξόδων και θα ήταν συγκροτημένη η ανάγνωσή της εάν αναγραφόταν πχ ότι παραμένουν στο αποθεματικό κεφάλαιο του Προϋπολογισμού και σε επόμενη Απόφαση θα εγγραφούν οι πιστώσεις ( Βιολογικός κλπ)
3) Θεωρούμε τη μη έγγραφη ενημέρωσή μας ( ή με ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ) για τις προθέσεις σας προς αφαίρεση εγκεκριμένων πιστώσεων της Κοινότητός μας αυθαίρετη και θα παρακαλούσαμε,κατά παρέκλιση του κανονισμού λειτουργίας της Οικ.Επιτροπής ,να μας κοινοποιούνται τα θέματα που αφορούν αναμορφώσεις του προϋπολογισμού,ενέργεια που την θεωρούμε θετική προς την δημοκρατικότερη λειτουργία του εν λόγω συλλογικού οργάνου (να δοθούν οδηγίες στις υπηρεσίες).Θα σας γνωστοποιήσουμε σύντομα τη διεύθυνση του e-mail μας
4) Τέλος καλούμε τους αποδέκτες της επιστολής και εφόσον κρίνουν ότι είναι άκρως επιβεβλημένη η αναμόρφωση,κατά τον ισχυρισμό του Αντιδημάρχου Δ.Τηνιακού,να μας αποσταλεί σχετική επιστολή του Δημάρχου ή άλλου αιρετού εκπροσώπου του Δήμου μας για την αναγκαιότητα και την εγγραφή των ίδιων ποσών στον υπό σύνταξη Προϋπολογισμό 2020..
Παρακαλούμε τον κ.Πρόεδρο του ΔΣ να αναγνώσει την επιστολή κατά την συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ο Πρόεδρος της ΤΚ Γαυρίου
Νικόλαος Χέλμης
Επειδή η επιστολή δεν αναγνώστηκε όπως είχε ζητηθεί ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Σεπτεμβρίου (λόγω αναβολής) ούτε όμως και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, την δημοσιεύουμε προς ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής μας. Πρέπει όμως να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Τηνιακό είχαμε την προφορική του διαβεβαίωση (πού κατ’εμας είναι σαν γραπτή δήλωσή του) πως δεν υπάρχει περίπτωση αν χρειαστούν κάποια χρήματα για οποιαδήποτε ανάγκη της κοινότητας να μην καλυφθούν από άλλο λογαριασμό. Επίσης αν παραμείνει ποσό αδιάθετο από το αφαιρεθέν, θα πιστωθεί στο νέο προϋπολογισμό της κοινότητας.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!