Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Επιστολών συνέχεια… Δ. Λοτσάρης προς Τ. Μαμάη: «Η στείρα αντιπολίτευση δεν σας αρμόζει»

IMG_1331B

Επιστολών συνέχεια για το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Άνδρου και τη μεταφορά πιστώσεων, με την σκυτάλη να παίρνει ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Δημήτρης Λοτσάρης, με απάντηση στην Δημοτική Σύμβουλο κ. Τασούλα Μαμάη.

«Δεν ρωτήσατε εάν υπάρχουν τα χρήματα ή είναι απλές λογιστικές εγγραφές και νούμερα. Κρύβετε ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο ουσιαστικά δίμηνο του προϋπολογισμού του 2019, τα όρια των απευθείας αναθέσεων έχουν εξαντληθεί, μελέτες δεν υπάρχουν, χρόνος ούτε καν για την ανάθεση μελέτης δεν υπάρχει», χαρακτηρίζοντας την προσέγγιση της κα Μαμάη «λαϊκίστικη»  για τους κωδικούς των κοινοτήτων.

Αναλυτικότερα η απάντηση του κ. Λοτσάρη, όπως δημοσιεύθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης:

Προς: Τασούλα Μαμάη,
Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

Αξιότιμη κα Μαμάη,

Με έκπληξη διάβασα στο facebook επιστολή σας προς εμένα.
Εκτιμώ ότι η κοινωνία ψήφισε πολιτικούς εκπροσώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τετραετία έως το 2023. Υπάρχουν –δόξα τω Θεώ-ελεγκτικοί μηχανισμοί, ουκ ολίγοι. Από σας τόσο εγώ όσο και η κοινωνία θέλει τις πολιτικές σας απόψεις.
Διαπιστώνω επίσης μια απόλυτη ταύτιση και ενημέρωση με τον κ. Θ. Σουσούδη τον οποίο μέχρι λίγο πριν τις εκλογές ξορκίζατε!! Ας συστηθούμε λοιπόν εκ νέου και ας μάθει και η κοινωνία ποιοί είναι με ποιους μέσα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Είναι πολύ σημαντικό!!
Αναφέρετε χρήματα, κωδικούς, ποσά με μοναδικό στόχο τις εντυπώσεις μέσα από την δήθεν προστασία των χρημάτων των τοπικών κοινοτήτων.
Δεν ρωτήσατε εάν υπάρχουν τα χρήματα ή είναι απλές λογιστικές εγγραφές και νούμερα. Κρύβετε ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο ουσιαστικά δίμηνο του προϋπολογισμού του 2019, τα όρια των απευθείας αναθέσεων έχουν εξαντληθεί, μελέτες δεν υπάρχουν, χρόνος ούτε καν για την ανάθεση μελέτης δεν υπάρχει. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η «λαϊκίστικη προσέγγιση» για τους κωδικούς των κοινοτήτων;
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σας ενημερώνω για τα εξής:
Η μελέτη της Ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου αποτελεί μακρά συνέχεια μιας πορείας που ξεκίνησε την δεκαετία του ’90. Το 2005 κατασκευάστηκε η δεξαμενή στο Γαύριο, από τον τότε Δήμο Υδρούσας. Την διετία 2009-2010 εκπονήθηκε η τοπογραφική αποτύπωση όλου του οικισμού του Κάτω Αγίου Πέτρου, επίσης από τον Δήμο Υδρούσας.
Εν συνεχεία από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ανατέθηκε η Υδραυλική και η Περιβαλλοντική Μελέτη η οποία θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία στις 23 Σεπτεμβρίου 2019.
Για όλα αυτά δεν ενημερωθήκατε, δεν σας ενημέρωσε ο κ. Θ Σουσούδης ή απλά σας ενδιαφέρει μόνο η προβολή του «όποιου έργου του κ. Σουσούδη»;
Όσο αφορά για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και αφού σας ευχαριστήσω για την παρότρυνση σας, σας γνωρίζω ότι καταβάλουμε ήδη προσπάθειες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα,. Δεν σας κρύβω ότι ανέμενα πως αυτό θα είχε ήδη γίνει.
Όσον αφορά την πληρωμή της μελέτης, είστε ακριβώς στην ίδια γραμμή Σουσούδη: «θα μπορούσε να πληρωθεί από άλλους ….κωδικούς»!!
Γιατί δεν προτείνατε στην οικονομική τους «άλλους» κωδικούς;
Γιατί και σήμερα δεν μας προτείνετε;
Έχετε υποχρέωση πέρα από αντιπολίτευση, εάν διαφωνείτε να παρουσιάζετε στην κοινωνία και τις δικές σας συγκεκριμένες προτάσεις.
Θα περιμένουμε.
Τουλάχιστον επιβεβαιώνεται την δική μου επιστολή, ότι δηλαδή ΔΕΝ ψηφίσατε την πληρωμή της. Απλά με άρθρα, νόμους, παραγράφους και κωδικούς προσπαθείτε να πείσετε-προφανώς την κοινωνία- γιατί δεν ψηφίσατε.
Όσο αφορά τον περιφερειακό δρόμο Γαυρίου, θα περιμέναμε να είχατε ενημερωθεί ότι υπάρχει προμελέτη από το 2010. Δυστυχώς δεν σας ενημέρωσε ο τέως Δήμαρχος διότι και από την δική του –σχεδόν ταυτόχρονη επιστολή!!!! – προκύπτει ότι ούτε αυτός το γνώριζε……..
Πολύ κρίμα!!!

Αξιότιμη κα Μαμάη,
Η διοίκηση μας μόλις έκλεισε έναν μήνα στον Δήμο Άνδρου.
Σε έναν δήμο που κάθε μέρα συνειδητοποιώ ότι πάρα πολλά χρειάζονται να μπουν σε σειρά με αρχή, μέση και τέλος.
Επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό που ενδιαφέρει και εσάς είναι η πρόοδος του Νησιού μας περιμένω για κάθε θέμα που θα προκύπτει τις δικές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ προτάσεις.
Να ‘στε βέβαιη ότι θα τις ακούσω και θα τις λάβω υπ όψιν μου
Όπως θα θέλει να τις ακούσει η κοινωνία.
Η στείρα αντιπολίτευση δεν σας αρμόζει.

Με Εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δημήτριος Λοτσάρης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!