Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Επιταχύνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήρας

nosokomeio-santorinis

Την Δευτέρα 23/05/2016, στο Γραφείο Δημάρχου Θήρας έλαβε χώρα διαπαραταξιακή συνάντηση για την επιτάχυνση και ρύθμιση των λεπτομερειών της έναρξης λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήρας.

Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και το μέλος της ΑΕΜΥ  κος Μιχάλης Ρούσσος –  ο οποίος και έκανε σχετική ενημέρωση – διαπιστώθηκε ότι η δυσκολία εξεύρεσης κατοικιών για τους εργαζομένους είχε τεθεί  στους αρμόδιους αρκετό χρόνο πριν, αλλά παρόλα αυτά και με ευθύνη της ΑΕΜΥ, η προκήρυξη  των προσλήψεων δεν έλαβε υπόψη την εντοπιότητα των εργαζομένων, αν και είχε ζητηθεί από πλευράς Δήμου Θήρας στις συζητήσεις που είχαν  προηγηθεί.

Η εντοπιότητα ως κριτήριο πρόσληψης όχι μόνο δεν αναιρεί τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα των υποψηφίων αλλά κρίνεται και απαραίτητη από την συνταγματικά  κατοχυρωμένη έννοια της νησιωτικότητας  της περιοχής, αλλά και τις άλλες ιδιαιτερότητες της Σαντορίνης.

Ακολούθως και για ακόμη μια φορά κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία έχει ήδη ζητηθεί δύο φορές  σύμφωνα με τις 84/2016 και   129/2016 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας.

Εφόσον το αίτημα της συνάντησης γίνει δεκτό από τον αρμόδιο Υπουργό, όπως άλλωστε ελπίζουμε θα ακολουθήσει και συνολική ενημέρωση του Θηραϊκού λαού.

Είναι προφανές ότι η ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί κάθε καθυστέρηση θα έχει συνέπειες στη ζωή και στην υγεία των επισκεπτών και των κατοίκων της Σαντορίνης.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!