Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Επιτακτική ανάγκη να προμηθευτεί ο Δήμος Άνδρου… «μαγικά χαλιά»!

jjj (1)

Τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Άνδρου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κατακτήσει κάθε αρνητικό ρεκόρ…

Μετά το φιάσκο της συνεδρίασης για τα σιλό στο Γαύριο, με την προκλητική πρόταση του Δημάρχου για αναβολή του θέματος της γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ, σήμερα η Διοίκηση του Δήμου λάνσαρε ακόμα πιο δυναμικά, μία νέα πρωτοτυπία για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα…  αυτή της αυτοαναίρεσης.

Λίγο πριν τις 11:00  -καθορισμένη ώρα της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου- ο Πρόεδρος  κ. Λευτέρης Μπάλλας απέστειλε ανακοίνωση  περί ματαίωσής της, λόγω του απαγορευτικού. Παρότι ήταν γνωστό από νωρίς το πρωί ότι δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια, η Δημοτική Αρχή έκρινε σωστό να  ενημερώσει τους Συμβούλους και τους Προέδρους μόλις 10 λεπτά πριν την έναρξή της. Η αλήθεια είναι ότι από τα δείγματα που μας έχουν δώσει μέχρι σήμερα, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Κρίμα μονάχα για όσους μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία Κυριακάτικα και έφτασαν στη Χώρα άσκοπα. 

Document-page-001 (1)

Το καλύτερο όμως έγινε λίγο αργότερα όπου κατά τις 12:20 οι Δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν εκ νέου πρόκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης για σήμερα στις 18:00 το απόγευμα, με τρία θέματα, την ίδια στιγμή που το απαγορευτικό δεν έχει λήξει!!! Το πρωί δηλαδή η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζει ότι κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν αποκλειστεί εκτός Άνδρου και μετά από ένα δίωρο ξεχνά αυτή την πολύ μικρή λεπτομέρεια και βγάζει έκτακτο!!! 

ΦΦ

Με την ευκαιρία της σημερινής τραγελαφικής κατάστασης, μιας και δεν έχει εγκριθεί ακόμα το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός  για το 2020, προτείνω στην Δημοτική Αρχή να βγάλει κονδύλι για την προμήθεια «μαγικών χαλιών» ώστε σε ανάλογες κατεπείγουσες  περιπτώσεις και ημέρες με πολλά μποφόρ, να μπορούν να τα στέλνουν στη Ραφήνα και να φέρνουν τους Συμβούλους στις συνεδριάσεις.  Πρόκειται για μία σοβαρή επένδυση, αν αναλογιστούμε τις συγκινητικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα ως προς τη διευκόλυνση των Συμβούλων να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις, πχ λογικές ώρες, αποφυγή εκτάκτων συνεδριάσεων κλπ! Σε όλη αυτή την μεγάλη και αξιέπαινη προσπάθεια που έχει κάνει τέσσερις μήνες τώρα, τα «μαγικά χαλιά» θα είναι πραγματικά προστιθέμενη αξία!

Και ας περάσουμε τώρα στα σοβαρά… Η ματαίωση του τακτικού συμβουλίου και η πρόκληση του έκτακτου για σήμερα, μπορεί να χαρακτηρισθεί επιεικώς και ως καλοστημένη τακτική, μιας και η πιθανότητα του απαγορευτικού ήταν ήδη αυξημένη από εχθές (μην υπερβάλω και πω ότι ήταν σίγουρο, γιατί δεν είμαι μετεωρολόγος!). Κίνηση ματ λοιπόν με τον προφανέστατο σκοπό… όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή για να περάσει αναίμακτα το Τεχνικό Πρόγραμμα. 

Το σημαντικότερο ζήτημα που προέκυψε,  με αφορμή τη σημερινή κακοκαιρία, είναι η ανάγκη  αξιοποίησης της  τεχνολογίας ώστε να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα διεξαγωγής των συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης.  

Το έχει ήδη προτείνει  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Τσαούσης από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση το Σεπτέμβρη ενώ έχει κάνει  ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα και σε άρθρο του στο Andros Portal.

Το επαναφέρω και κλείνω με αυτό γιατί είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Η αξία της ψηφιακής τεχνολογίας στις συνεδριάσεις του Δήμου

Πάντα με  φιλική διάθεσή και αγάπη για την Άνδρο

Αντριάνα Μπόθου

 

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Βρε τα πονηρά

    Εσείς αγάπη για την Άνδρο μπορεί να έχετε, κάτι πονηροί που την διοικούν (ή έτσι νομίζουν) δεν τρέφουν τέτοια ευγενή αισθήματα.

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!