Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Με επιτυχία η ξενάγηση στην αρχαία γεωμετρική πόλη της Ζαγοράς

DSCN0051

Κοντά στα 50 άτομα, μόνιμοι και εποχικοί κάτοικοι της Άνδρου, από πολλά διαφορετικά μέρη του νησιού, όλων των ηλικιών και διαφορετικών εθνικοτήτων, συμμετείχαν στην ξενάγηση στην αρχαία γεωμετρική πόλη της Ζαγοράς. Με πολύ καλό καιρό και υπέροχα χρώματα ύστερα από τη βροχή, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία μέχρι το οροπέδιο της Ζαγοράς, επί της διαδρομής με σήμανση νο 7 και σε περίπου μισή ώρα συναντήσαμε τους οικοδεσπότες μας, τον υπεύθυνο της Αυστραλιανής ανασκαφικής ομάδας κ. Σταύρο Πασπαλά και τους συνεργάτες του.

Αφού έγινε διαχωρισμός σε ομάδες, οι υπεύθυνοι της ανασκαφής έδειξαν τη δουλειά τους και τα πιο πρόσφατα ευρήματα της φετινής ανασκαφικής περιόδου. Περνώντας από διάφορα σημεία της ανασκαφής, εντός και εκτός των τειχών της πόλης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν τις επί μέρους ομάδες φοιτητών από την Αυστραλία που εργάζονται στην ανασκαφή επί τω έργω. Οι ξεναγοί μοιράστηκαν μαζί τους νέες γνώσεις, υποθέσεις και συμπεράσματα, αλλά πάνω από όλα  μετέφεραν το μεράκι και την αγάπη τους για τη μυστήρια, σε μεγάλο ακόμη βαθμό, αρχαία πόλη της Άνδρου.

Η ξενάγηση διήρκησε περίπου 2 ώρες εν μέσω μικρών βροχοπτώσεων που όμως δεν φάνηκε να πτοούν την πολυάνθρωπη ομάδα. Φιλόξενο κέρασμα  προσφέρθηκε από τους υπευθύνους της ανασκαφής στην υποτυπώδη στέγη της όπου βρήκαμε για λίγο καταφύγιο από τη βροχή.

Το Andros Routes απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπεύθυνο της ανασκαφής κ. Σταύρο Πασπαλά αλλά και την πολυμελή ομάδα επιστημόνων που αφιέρωσαν ενέργεια, σκέψη και πολύ σωματική εργασία για να φωτίσουν λίγο περισσότερο τα μυστικά της αρχαίας πόλης. Ευχαριστώ και στους συμμετέχοντες που ήρθαν από διάφορα μέρη του νησιού, αψηφώντας τον καιρό, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Άνδρου.
Υπενθυμίζουμε την παρουσίαση των ευρημάτων της ανασκαφής που θα γίνει από τους υπευθύνους της ανασκαφής την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Χώρας στις 19.00’.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Andros Routes http://www.androsroutes.gr/

DSCN0085

DSCN0082

DSCN0080

DSCN0079

DSCN0084

DSCN0065

DSCN0057

DSCN0022

DSCN0040

DSCN0002

L1070966

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!