Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Επιτροπή Αγώνα Άνδρου: Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Τήνου ενάντια στις βιομηχανικές ανεμογεννήτριες στο νησί τους!

Μαθαίνουμε από την Τήνο, ότι συγκεντρώνονται εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να εμποδίσουν τους κατοίκους της Τήνου να διαδηλώσουν ενάντια στη συνέχιση των έργων θεμελίωσης των ανεμογεννητριών στην περιοχή Πράσσα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Τήνου έχει λάβει ομόφωνη απόφαση για αναστολή των έργων εγκατάστασης ανεμογεννητριών μέχρι την κατάρτιση ειδικού χωροταξικού σχεδίου για την εγκατάσταση ΑΠΕ. Επίσης, ότι η Τηνιακή κοινωνία έχει εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν ξεκάθαρα την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο έργο.

Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε τοπικής κοινωνίας να ορθώνει το ανάστημά της απέναντι σε εκείνες τις δραστηριότητες, τις οποίες θεωρεί βλαπτικές για το εννοούμενο δημόσιο συμφέρον. Αντίστοιχα, η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να σέβεται τα δικαιώματα της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και να την προστατεύει απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα.    

Η Επιτροπή Αγώνα Άνδρου καταδικάζει εκ των προτέρων τυχόν παρέμβαση της αστυνομίας για την καταστολή της διαμαρτυρίας των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί τους. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι η προστασία των πολιτών, όχι των ιδιωτικών επενδύσεων. Τα κοινωνικά προβλήματα λύνονται με διάλογο, όχι με χρήση βίας.

Η θέση της Επιτροπής Αγώνα Άνδρου είναι η αναστολή όλων των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών και των σχετικών διαδικασιών αδειοδότησης και ο επανασχεδιασμός της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά με γνώμονα το περιβάλλον, τον νησιωτικό χαρακτήρα και πρωτίστως με σεβασμό στη βούληση των κατοίκων των νησιών.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς την Τηνιακή κοινωνία και δηλώνουμε ότι ο αγώνας τους για νησιά ελεύθερα από βιομηχανικές ανεμογεννήτριες είναι και δικός μας!    

Επιτροπή Αγώνα Άνδρου
Άνδρος, 19 Μαΐου 2020


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!